TORNAR

Tots els batlles anoiencs del PDeCAT firmen el manifest a favor de la direcció davant Puigdemont

No s’ha pronunciat per cap dels dos sectors la consellera igualadina, Àngels Chacón

politica
Dijous, 2 juliol 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'espai postconvergent de l'Anoia s'arrenglera a favor de la direcció del partit, on un dels homes forts és el batlle d'Igualada, Marc Castells. L'executiva del PDeCAT ha maniobrat aquests dies per evitar la dissolució de la formació en el nou espai polític que proposa el president exiliat Carles Puigdemont.

Puigdemont, fa una setmana, a Brussel·les FOTO: ACNEls 11 batlles de l'espai postconvergent de l'Anoia s'han posicionat en contra de dissoldre el partit en el nou espai polític que proposen els presos polítics i els exiliats, amb el lideratge de Carles Puigdemont. El manifest reivindica que "el nostre projecte (del PDeCAT) ve de lluny i va molt més enllà. Allò primer és gestionar amb diligència durant una crisi de primer nivell si volem sortir-nos-en. Sense ser catastrofistes cal preparar-nos per moments durs. A Junts per Catalunya hi serem a totes, especialment des dels municipis." Al costat de la direcció del PDeCAT, amb David Bonvehí, en les negociacions hi juga un paper rellevant Marc Castells, batlle d'Igualada. Aquest sector del PDeCAT s'oposa a que l'estructura i la ideologia del partit es desfaci dins la refundació que proposen els líders de Junts per Catalunya, amb Damià Calvet, Jordi Puigneró, els consellers presos (Jordi Turull i Josep Rull) i els exiliats, amb Puigdemont al capdavant.

Aquest manifest demana "defensar l'economia productiva, el model d'escola catalana, la defensa del món rural, el reequilibri territorial, la defensa dels treballadors i autònoms, de la indústria (especialment les pimes), del model sanitari referent arreu del món, dels drets individuals i col·lectius, promovent la igualtat d’oportunitats i la cultura del treball, impulsant la iniciativa social i el talent" i mantenir "el component ideològic" en el nou espai polític.

El manifest el firmen el propi Marc Castells, Jordi Cases (Castellfollit de Riubregós), Xavier Nadal (Calonge de Segarra), Maties Bosch (Sant Pere Sallavinera), Jordi Servitje (Veciana), Àngel Farré (Montmaneu), Pere Argelich (Miralles), Miquel Archela (Rubió), Josep Parera (La Llacuna), Jaume Riba (La Torre de Claramunt) i Xavier Boquete (Masquefa). En canvi, cap batlle anoienc o figura rellevant del partit a la comarca, s'ha significat a favor de la línia d'un altre manifest, l'anomenat #Junts. En aquesta confrontació, no s'ha mostrat encara favorable cap a una o altra posició la figura anoienca de més rellevància nacional al món postconvergent, Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement. 

El nou partit, constituït a finals de mes

Segons l'ACN, JxCat podria celebrar l'assemblea constituent de la nova organització política el 25 de juliol coincidint amb el Consell Nacional "decisiu" del PDeCAT, que es farà el 25 o 26 de juliol per fixar posició davant la reordenació de l'espai. Fonts de JxCat confirmen a l'agència que és una de les dates possibles, així doncs, el líder de JxCat i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no esperaria el PDeCat per tirar endavant la nova formació després de setmanes de les esmentades converses entre el partit de David Bonvehí i la Crida per arribar a un acord.


1 Comentaris

M

Marc

Igualada

3 de juliol 2020.13:52h

Respondre

Els hereus de CIU i del 3% tenen enyorança de temps pretèrits i tenen por de perdre la poltrona... Aquí ja no hi valen ideals (si és que mai els han tingut), sinó el poder garantir el ”modus... Llegir més vivendi”... La gent que hem lluitat i seguim lluitant per la independència del nostre país crec que ens hem quedat orfes de representació política...Amb un Pdecat que només pensa en assegurar les cadires dels seus càrrecs, una ERC que ha traït a tots els seus principis i s’ha deixat convèncer per una taula de diàleg inexistent i que només somnia en la presidència de la Generalitat, i unes CUP que ens els moments que han estat decisius, sempre ens han fallat... ja no ens queda més esperança que creure en aquells que es troben a la presó i en l’exili i segueixen en la lluita per la llibertat del nostre país. Tot el meu suport al MHP Carles Puigdemont i al seu nou partit! Visca la Terra!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.