TORNAR

Un tripartit CDC-Esquerra-Demòcrates de Catalunya governarà el Consell

Boquete continuarà com a president de l’ens comarcal

politica
Dimecres, 15 juliol 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El Consell Comarcal mantindrà la fórmula de govern que té des del 2007. Xavier Boquete seguirà  com a president, en virtut del pacte al qual han arribat l'antiga CiU -ara amb CDC i Demòcrates de Catalunya- i ERC. S'amplien les vice-presidències de quatre a cinc.

Jordi Torra (CDC), Xavier Boquete (Dèmocrates de Catalunya) i Jordi Calpe (ERC) signaven ahir a la tarda, a la seu del Consell Comarcal de l'Anoia, el pacte de governabilitat d'aquest ens per als propers quatre anys. Es repeteix la mateixa fórmula que té lloc des de 2007, quan Esquerra va optar per CiU com a soci, només que ara la federació apareix en dues forces distintes, després de la marxa del sector independentista d'Unió que ha esdevingut Demòcrates de Catalunya. Serà justament l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, d'aquest nou partit, el president comarcal els propers quatre anys.

Calpe, Boquete i Torra, en signar l'acordEl masquefí afegeix que, ja que dos ajuntaments -Els Hostalets i Castellolí- s'han constituït els darrers dies, la data del ple encara no està definida. Tampoc encara s'han distribuït les delegacions ni el cartipàs, tot i que ja ha transcendit que les vice-presidències passaran de quatre a cinc. L'acord es basa en quatre eixos: "nacional, social, mediambiental i econòmic". Els firmants valoren la importància de l'acord i l'estabilitat que ha de garantir "dos mesos abans de les plebiscitàries".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.