TORNAR

Vanesa González abandona el procés de primàries davant d'un procés 'viaciat i partidista'

Ha afirmat que el PSC ''potser és legal, però no és democràtic, ni just ni èticament legítim''.

politica
Dimarts, 25 març 2014. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una de les dues candidates a les eleccions primàries per encapçalar la propera llista del PSC a les eleccions municipals de Vilanova del Camí, Vanesa González, ha anunciat avui la seva retirada davant del que considera ha estat ''un procés viciat, poc transparent i partidista''. També ha afirmat que amb tot això ''el PSC  no és un partit democràtic, potser és legal, però no és democràtic, ni just ni èticament legítim''.

Vanesa González

Vanesa González, ha explicat que des de que fa tres setmanes va iniciar-se el procés, ha estat recollint informació que ''m’han fet obrir els ulls i m’han obligat a prendre aquesta decisió''.

González, ha explicat que al llarg d’aquests darrers anys ''s’han produït un seguit d’esdeveniments dins del partit que represento al consistori, que m’han fet qüestionar, i molt, el meu paper dins d’aquest . En aquest partit m’he sentit discriminada, ignorada i menyspreada per un grup important de membres de l’executiva que han prioritzat els seus interessos individuals''.

L'excandidata ha explicat que tot això 'ha culminat amb aquest procés primàries, que ha assegurat, gràcies a ''l'executiva actual, ha estat un procés viciat, poc transparent i partidista''. ''La pròpia executiva -ha afegit.- ha pres part des del principi per una de les candidates i ha fet el procés a mida''.

González ha explicat que en els darrers dies s'han produït en la seva opinió ''fets inesperats'' , el primer dels quals passa per descobrir la composició del llistat de militants de l'Agrupació Socialista de Vilanova, que explica va arribar a les seves mans després d'una ''reiterada demanda a la federació''.

Vanesa González ha explicat que va descobrir que ''gran part dels membres de l’executiva, juntament amb un gran nombre de nous militants, que curiosament formen part de les seves pròpies famílies, monopolitzen d’entrada 23 vots favorables a l’altra candidata, i d’aquests, 10 pertanyen directament a la seva pròpia família''. A més a més, - ha afegit- ''estan donats d’alta des de fa també curiosament 6 mesos, que és el temps mínim que et permet tenir veu i vot en unes votacions com les que s’escauen''. González ha afegit que aquestes són ''persones que no s’han adreçat ni s’han acostat mai al partit fins el moment''.

Per altra banda, ha declarat que ''6 mesos fa també, que tres companys i jo mateixa hem estat acceptats com a militants al PSC quan les nostres sol·licituds daten de setembre del 2011. El 3 de març, i també després de reiterades demandes vaig rebre el meu carnet socialista a casa''.

En aquest sentit, i a diferència del que ha explicat respecte a les persones afins a l'altra candidata: ''7 persones que van entregar la seva sol·licitud d’alta al partit socialista han estat rebutjades sense donar-los ni tan sols una explicació''. Així, ha declarat ''està clar, que la incorporació com a militant dins d’aquest partit tan selectiu, passa per una criva inicial que depèn dels gustos de part dels membres de l’executiva''.

Un altre dels ''fets inesperats'' que segons l'excandidata s'han produït els darrers dies és quan va començar a trucar portes per demanar els avals corresponents: ''quina és també la meva sorpresa quan m’assabento que tots els militants han estat trucats des de feia dues setmanes per l’altra candidata, per tal d’aconseguir uns avals, d’entrada fictícis, perquè encara no s’havia donat ni a conèixer la convocatòria de primàries'. La feina des de l’altra banda, ja fa feia temps que estava feta i això, no és moralment correcte''.

González ha afirmat que no li fa ''por perdre, ni defensar el projecte que fa temps que defenso en nom del Partit Socialista, no em fa por treballar dins l’equip de govern per tirar endavant projectes importants per Vilanova. Però no estic disposada a formar part d’aquest engany''.

També ha afegit que aquest no és el partit que vol, ''un partit familiar en el que les decisions dependran del nucli fort de 6 persones i que qüestiona la trajectòria personal per tal de donar cabuda a nous militants, un partit monopolitzat i partidista''. L'excandidata ha afirmat que ''això no és un partit democràtic, potser legal, però no democràtic, ni just ni èticament legítim''

.

Finalment ha anunciat que des de la seva posició continuaria ''treballant pel poble de Vilanova, el temps que correspongui, però també continuaré treballant per aquella gent que encara creu que les coses es poden fer d’una altra manera. Hi ha una part de la militància que se sent enganyada, cansada d’aquestes històries, i per aquestes, i per totes aquelles que es vulguin anar sumant, continuaré treballant, per fer créixer de nou la il·lusió''.

En aquest sentit ha explicat que és per tot això que abandona les primàries, ja que 'són ''un procés que juga amb les cartes marcades i des d’una postura oportunista''. També ha expressat: ''Aquestes primàries no me les crec, i per tant, m’estimo més una retirada amb dignitat que guanyar-les sense ella''.



2 Comentaris

F

Fuentes

Vilanova

26 de març 2014.12:41h

Respondre

Vanessa, Tus declaraciones están llenas de contradicciones hablas de años de discriminación, ignorancia y menosprecio, por un grupo importante de la ejecutiva del partido. Hablas que este no es... Llegir més el partido que tu quieres, creo que no es cuestión del partido que tu quieras sino del partido que quieren todos los militantes y simpatizantes. Es sabido que en un pueblo tienen importancia los vecinos, familia y amigos. Aunque hoy en Cataluña hay padres del PP y los hijos son de ERC.

Cuando te vienen a pedir un aval para municipales que un candidato pase antes que el otro es irrelevante lo importante es que ese candidato comparta contigo inquietudes y proyecto.

El dia 29 son las primarias del PSC a la alcaldía de Barcelona. Hay una candidata que no ha contado con el apoyo de la ejecutiva, esta candidata dejó de ser regidora de distrito en las pasadas elecciones municipales.
Porqué y como ha conseguido avales suficientes para ser candidata, Pues quizás porque no ha dejado de trabajar con los ciudadanos del distrito que comulgan con ese PSC al que ella representa PSC de barrio (distrito), distrito al que le han cerrado centros de asistencia en nombre de la crisis, crisis que no cuenta para subvenciones identitarias.

Creo que la experiencia en todos los trabajos es imprescindible personalmente me gustaría que siguieras formando parte del equipo de gobierno pues administrar el dinero publico es un trabajo para el cual se necesita experiencia.

J

Joanma

=ada

26 de març 2014.10:46h

Respondre

Veig que el PSC de Vilanova del Camí també esta podrit per dins. Nena fas be de plegar, jo també ho faria. Ja so faran.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.