Aina Jorba Montserrat recomana Els jocs de la fam de Suzanne Collins

Aina Jorba Montserrat, nascuda el 13 de Febrer de 1998. Actualment està estudiant primer de batxillerat a l’IES Joan Mercader. Juga a bàsquet a l’Almeda. És una apassionada de tots els esports i li encanten els animals. Avui ens recomana Els jocs de la fam de Suzanne Collins: una història de ciència ficció, aventures i amor.

Panem és un estat que pertany a Amèrica del Nord i està dividit en 13 districtes sotmesos a les ordres del Capitoli, una ciutat de luxe. Tots els altres districtes viuen submergits en la pobresa. Fa molts anys es van unir tots contra el Capitoli però no van aconseguir guanyar la revolta i és per això, per recordar aquesta victòria, que el Capitoli celebra el dia de la Sega on s’escull un noi i una noia per a aconseguir guanyar Els jocs de la fam.

La protagonista d'aquesta història és Katniss Everdeen una noia que viu al districte 12, on hi ha molta pobresa, i ha de lluitar per alimentar cada dia la seva germana petita i la seva mare, ja que el seu pare va morir en un accident.

El dia de la Sega tots els habitants es reuneixen a la plaça per veure quins són els adolescents escollits. Aquest any la primera escollida és la Prim Everdeen, la germana de la Katniss. Llavors la Katniss es presenta voluntària per substituir la seva germana i salvar-li la vida. Entre els nois, l’escollit és en Peeta Mellark.

En arribar al Capitoli els participants s’entrenen per entrar dins del camp de batalla. A part de sobreviure dins dels jocs de la fam, la Katniss i en Peeta han d'aconseguir que gent rica del Capitoli es fixi en ells per si els cal alguna ajuda dins dels jocs.

La nit abans d'entrar als jocs tots els tributs són entrevistats i en Peeta declara davant de tothom que està bojament enamorat de la Katniss, gràcies a això comença una petita història d'amor que es desenvolupa dins dels jocs, mentre intenten sobreviure a una mort segura i brutal. Però la Katniss i en Peeta lluitaran fins al final per tornar a veure les seves famílies.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.