Francesc Jorba Comallonga nascut a Piera el 1961. Va estudiar magisteri i es va especialitzar en català, socials i educació especial. Actualment és professor d’escola d’adults. Li agrada llegir, la música, passejar i escriure. Avui ens recomana El llibre negre de Catalunya - De Felip V a l’ABC escrit per Josep M. Ainaud de Lasarte

Aquest llibre és una antologia significativa de textos que documenten continuats atacs dels quals ha estat objecte Catalunya des del 1714 fins als nostres dies. No només és un recull d’escrits legals sinó que recull escrits de tota mena, com ara de periodístics. És un recull de fets que demostren com s’ha intentat atemptar i com s’ha atemptat contra la cultura, la societat i la llengua catalana. Tal i com s’explica a la introducció “aquest llibre vol explicar, d’una manera entenedora per a tothom, l’agressió constant a què ha estat sotmesa Catalunya, pel sol fet de defensar la seva identitat.”

És un llibre que podria ser molt extens però, tal i com exposa , els autors han escollit els materials més eloqüents, els que són més representatius i gràfics a l'hora d’explicar la veritat històrica de Catalunya. La seva distribució fa que la lectura ens sigui amena. Cada capítol és un segle: al principi explica una mica els fets històrics del segle i seguidament hi ha recopilats textos i documents ordenats per ordre cronològic.

És un llibre que fa pensar, reflexionar... un clàssic. El recomano a totes aquelles persones que vulguin conèixer una mica més la història de Catalunya.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.