Les paraules que has d'evitar si vols aconseguir els teus propòsits

Probablement, fa un parell de mesos, et vas marcar nous propòsits.

Deixar de fumar, fer esport, aprendre un idioma, buscar una nova feina, fer meditació, compartir més temps amb família o amics, sortir puntual de la feina, gestionar millor l'estrés o millorar l'autoregulació emocional, caminar pel bosc, etc. 

Jo també.

Han passat ja algunes setmanes, i és possible que hagis començat a fer coses encaminades als teus propòsits. Si és així, felicitats!  

O és possible que hagis començat amb molta força, i no saps com ni per què, la motivació potser ja no és la mateixa del dia que vas començar o decidir fer el canvi o propòsit.

Sovint, ens preocupa com millorar la comunicació amb els altres.  

Sovint, no parem atenció a quina és la comunicació que tenim amb nosaltres mateixos.  

I et preguntaràs, i la comunicació que té a veure amb els propòsits, la constància, la motivació?

Doncs sí, en té, i molta. El llenguatge que emprem, tant si ho fem en veu alta, com quan tenim els nostres diàlegs interns, pot tenir un impacte i condicionar totalment el fet que assolim o no els nostres objectius, propòsits o reptes.  

Les paraules tenen poder. Hi ha paraules que bloquegen, limiten o frenen l'acció. I sense acció, és més dificil fer que les coses passin.

Recorda que allò que penses o et dius, impacta en les teves emocions, i segons com et sents, l'acció pot ser totalment diferent.

Per això, et convido a revisar les 8 paraules prohibides que hauries d'evitar i substituir per altres, si vols aconseguir els teus propòsits. 

                             I si passa, Per què, No puc, És que, Fracàs, Problema, Però, Haig de...

Prendre'n consciència, és el primer pas, per substituir-les per altres que t'impulsin a l'acció, i veure si els resultats són diferents. 

Adaptant una de les frases d'Einstein, "si vols resultats diferents, utilitza paraules diferents".

I tu, què en penses?

En trobes a faltar alguna de la llista?

Quina és la primera que t'agradaria canviar? I si és així, què faràs per canviar-la?

 

 

2 Comentaris

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

1 de març 2016.09:54h

Respondre

La paraula (o frase) que mata la creativitat i que és l’excusa que amaga les nostres incompetències fent veure als altres que no ho intentin per no quedar en evidència:

”No és possible”

R

Roser Penyes

29 de febrer 2016.09:26h

Respondre

Sí que en trobo a faltar una: ”És que tu...”

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.