TORNAR
PUBLICITAT

Com ens hem de raspallar les dents?

Espai patrocinat per

Salut
Dimarts, 4 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'objectiu d'aquest hàbit higiènic és eliminar la placa bacteriana i aportar fluor tòpic a les dents. Et donem uns consells per a raspallar-te bé les dents:

 

Amb pressió suau i durant dos minuts, com a mínim:

- Raspalleu la cara externa (la que es veu) de totes les dents, tant de les superiors com de les inferiors, sempre des de la geniva cap a la dent.

- Raspalleu la superfície trituradora (que és la que mastega els aliments) movent el raspall horitzontalment, de davant cap enrere i a l'inrevés;

- Subjecteu el mànec del raspall verticalment i raspalleu la cara interna (que és la que no es veu) de totes les dents, sempre de de la geniva cap a la dent.

- Un cop acabat el raspallat, glopegeu amb una mica d'aigua.

És important que no us deixeu cap superfície sense netejar i feu el raspallat de manera sistemàtica, seguint sempre el mateix ordre.

És important que els raspalls infantils siguin petits (per poder arribar als llocs més inaccessibles) i de filaments suaus. La pasta ha de contenir fluor que s'incorpora a l'esmalt de la dent i la fa més resistent a la càries. Pel que fa a la quantitat de dentifrici, és suficient una quantitat similar a la mida d'un pèsol.

Canal Salut. Generalitat de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.