TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada treballa perquè "no hi hagi bretxa digital" entre els que reprenen el curs

Espai patrocinat per

La Generalitat xifra en 428 els alumnes a la ciutat que necessiten dispositius per seguir la tasca acadèmica

Salut
Dijous, 16 abril 2020. 14:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de l'impacte de les primeres setmanes de la pandèmia a Igualada, el consistori i el teixit educatiu de la ciutat es reorganitzen per mantenir l'activitat lectiva amb tota la normalitat possible. Aquest dimecres, després de la festa del Sant Crist, recomençaven les classes.

 

PUBLICITAT

Passada una Setmana Santa completament atípica, comença el tercer trimestre. El confinament domiciliari obligat per la COVID19 ha fet que hi hagi el tancament de les escoles i instituts de tot el país. Això no obstant, el curs no ara s'ha reprès telemàticament i en aquest sentit s'està vetllant perquè tots els estudiants de la ciutat d'Igualada tinguin dispositius i connectivitat, amb la determinació que ningú es pot quedar enrere per la bretxa digital.

De fet, el Departament d'Educació de la Generalitat ha fet la detecció de la realitat de cada centre quant a eines digitals dels alumnes, amb l'objectiu de detectar les necessitats
més específiques en cada cas. "A Igualada hi ha uns 428 estudiants que necessiten dispositius per seguir les tasques acadèmiques", segons aquest barem. La Generalitat facilitarà 135 paquets digitals a través de Telefónica i dóna prioritat als alumnes que cursen el final de les diferents etapes educatives.

Pel que fa a la resta d'alumnes, els centres tenen dispositius que poden cedir a la resta de nivells i l'Ajuntament d'Igualada n'està coordinant el lliurament als domicilis dels estudiants. A més, també es facilitarà la connectivitat, mitjançant targetes SIM, a aquells alumnes que no en disposin. El consistori ha recarregat les targetes menjador que es gestionen des de l'àrea d'Ensenyament del consistori i se seguirà fent així cada dues  setmanes mentre no es retorni a l'escola. 

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.