TORNAR

Alba Vergés no preveu "en principi" fer servir l'hospital de campanya que s'ha fet a la pista de les Comes

La consellera afirma que la decisió d’habilitar aquesta pista com a hospital de campanya s’hauria d’haver consensuat

Salut
Dijous, 2 abril 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després dels retrets dels darrers dies des de l'Ajuntament d'Igualada, aquest dijous la consellera Alba Vergés intervenia a Catalunya Ràdio sobre la situació a la seva ciutat i els equipaments que té per a la lluita contra el COVID19. La consellera i el batlle Marc Castells evidencien noves discrepàncies sobre l'ús de l'hospital de campanya fet a la pista de bàsquet de les Comes.

Alba Vergés, consellera de Salut, assegurava aquest dijous que "en principi" no preveuen utilitzar l'hospital de campanya d'Igualada almenys "com algú l'havia plantejat". Segons l'ACN, la igualadina afirma que "aquestes coses s'han de plantejar conjuntament, com s'ha fet a Barcelona o a Sabadell, primer Salut diu què es necessita, de quina manera i els ajuntaments ajuden i es posa en marxa".

En opinió de Vergés és la "millor manera de funcionar" i adverteix que es poden "obrir espais" però, si no hi ha professionals, "malament". El batlle Marc Castells defensaque la instal·lació es va impulsar a demanda del mateix hospital i està a punt "amb l'esperança que no s'hagi de fer servir": "no podíem defugir la responsabilitat". Per la seva part, la consellera entén que la prioritat per la conselleria era "destensionar" l'Hospital d'Igualada, que tenia molts professionals de baixa, amb el suport de Bellvitge i l'Hospital General de Catalunya.

Aquest mateix matí, Marc Castells afirmava que si, en cas d'emergència, els haguessin demanat ajuda, la resposta dels municipis "hauria estat limitada". "Ja els agradaria suposo a moltes administracions que, en lloc de trobar-se problemes, hi trobin solucions, en aquest cas, dues: la pista de bàsquet de les Comes i la residència a l'antiga Mútua", sentenciava el batlle. 

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.