TORNAR

Confirmat: només tres regions sanitàries catalanes passen a la fase 1; l'Anoia, a la Catalunya Central, haurà d'esperar

Espai patrocinat per

Salut
Divendres, 8 maig 2020. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Finalment, el Ministeri de Sanitat ha seguit el criteri que proposava la Generalitat i tres regions sanitàries catalanes passen a la Fase 1 del desconfinament. En aquesta fase, de moment, no hi és l'Anoia, a la Regió Sanitària de la Catalunya Central.

PUBLICITAT

S'ha confirmat la previsió i només tres de les nou regions sanitàries catalanes passen a la fase 1 del desconfinament que pilota el Ministeri de Sanitat espanyol. L'àrea que dirigeix Salvador Illa ha atès el criteri de la Generalitat, que demanava desconfinar per aquestes unitats basades en l'estructura del Departament de Salut. Amb això, com estava fixat des de feia dies, l'Anoia continua a la fase 0, ja que és a la Catalunya Central, una zona força afectada encara. Alt Pirineu-Aran, Camp de Tarragona (on hi ha la veïna Conca de Barberà) i Terres de l'Ebre són les zones que passen de nivell.

La fase 1 significa un canvi qualitatiu sensible, que permetrà -entre d'altres- reunions de fins a 10 persones dins i fora de casa (mantenint la distància de seguretat de dos metres i respectant les normes d'higiene), l'ús de cotxe de fins a 9 places per part dels habitants d'un mateix domicili o desplaçaments dins la mateixa província (o regió sanitària). En el cas d'Igualada, l'Ajuntament preveu que quan la ciutat assoleixi aquesta fase, hi hagi canvis importants en la mobilitat.

Més informació sobre la COVID19


1 Comentaris

R

ROSA MARIA PONT DALMAU

IGUALADA

9 de maig 2020.10:45h

Respondre

Per que sempre em de ser els que mes, realment si mirem els efectes secundaris del confinament per la salt, economics... no valdria la pena arriscar una mica mes

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.