TORNAR

El Consell demana "restringir les activitats col·lectives" pel Ramadà

Espai patrocinat per

Se suggereix que les comunitats ”ofereixin alternatives per fer un seguiment privat” de les celebracions

Salut
Dilluns, 20 abril 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Ramadà comença la tarda del dijous 23 d'abril. És el mes que la comunitat musulmana practica l'abstinència durant les hores de Sol i davant la situació actual d'emergència sanitària per la COVID19, les autoritats demanen que s'extremin les precaucions.

PUBLICITAT

El Consell Comarcal fa seves les recomanacions de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya pel que fa a "la celebració de festivitats religioses durant la primavera". Aquest dijous, i fins el 23 de maig, té lloc el mes festiu dels musulmans, el Ramadà. La Unitat de Ciutadania i Convivència del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania de l'ens comarcal s'ha posat en contacte amb els ajuntaments i les comunitats islàmiques de l'Anoia per mostrar-los el seu suport i informar-los de diferents qüestions en relació a la celebració de la festa del Ramadà. En concret, es demana "la supressió de les activitats col·lectives als centres de culte".

S'aconsella a les administracions públiques, entitats i empreses que no cedeixin locals ni espais a l'aire lliure per a aquests actes, malgrat es programin per celebrar-se desprès del 26 d'abril. A més, s'ha suggerit a les comunitats religioses que ofereixin alternatives per fer un seguiment privat o a distància de les diferents celebracions. Per facilitar la difusió d'aquesta informació el Consell Comarcal ha dissenyat un pòster informatiu en català i en àrab amb orientacions bàsiques en relació a aquesta festivitat. Per a més informació relacionada amb aquest tema, es pot consultar també la pàgina web http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Article/recomanacions-primavera-2020

Més informació sobre la COVID19 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.