TORNAR

Què passa quan et mossegues les ungles?

El 15% dels ciutadans tenen aquest mal hàbit i el percentatge arriba al 42% quan es tracta de joves de 21 a 25 anys.

Salut
Dimarts, 20 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Portes anys mossegant-te les ungles? o ets de les que insisteix a algun amic o familiar perquè deixi de fer-ho? En l'actualitat, i segons dades d'Ipsos, el 15% dels espanyols tenen aquest mal hàbit i el percentatge arriba al 42% quan es tracta de joves de 21 a 25 anys. Aquest costum es coneix científicament com onicofàgia, és habitual en pacients que pateixen estrès, insatisfacció personal i angoixa, i és, malauradament, un dels trastorns nerviosos més freqüents tant en nens com en adults.

Mossegar-se les ungles és un hàbit poc estètic, però és el prejudici que causa a la nostra salut el que converteix aquest costum en un gran enemic a batre. Abans de tornar a mossegar-te les ungles, recorda el mal que produeix a les dents, les genives i en les pròpies ungles:

    - Desgasta de manera visible les dents, provoca la seva deformació i que surtin de la seva posició natural.
    - Pot provocar infeccions a les genives.
    - El constant rosego de les ungles impedeix que creixin i afavoreix l'aparició d'infeccions com la paroniquia, que causa pus, inflor i envermelliment a les proximitats de l'ungla. També són comuns les berrugues en els dits causades pel virus del Papiloma Humà. A més, aquestes infeccions, en molts casos, es traslladen a la mucosa oral danyant boca i genives.

A què estàs esperant per deixar de mossegar-te les ungles?


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.