TORNAR

La Torre incrementa les ajudes als col·lectius afectats per l'aturada econòmica

El global anual de les ajudes serà de 84.500 euros

Salut
Dimecres, 20 maig 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El consistori que encapçala Jaume Riba ha pres diverses mesures per facilitar la continuïtat dels negocis locals. Entre d'altres mesures, es garanteix el pagament a proveïdors de béns i serveis de l'ajuntament de la Torre de Claramunt a un màxim de 30 dies.

El Castell de la Torre de Claramunt, al nucli principalDes que el mes de març es va imposar l'Estat d'Alarma, el govern torredà ha impulsat diverses mesures econòmiques per alleujar la situació de les famílies. Ara, l'Ajuntament ha incrementat aquestes polítiques, per donar un cop de mà a la ciutadania, petit comerç local i empreses, amb un total de 47.100 euros en ajuts i accions municipals. El global anual de les ajudes serà de 84.500 euros.

Pel que fa als ajuts puntuals de caràcter social, hi ha una partida de 24.100 euros, per ampliar les targetes moneder (nombre d'usuaris de targetes i/o quantitat d'euros per targeta i/o ampliació ús mensual?) i abastir el banc d'aliments davant un possible increment de demanda per part de famílies en situació de risc social durant els propers mesos. S'ha obert també una línia de contractació per a autònoms locals per sostenir el teixit professional del municipi, per desenvolupar tasques de manteniment de vies, infraestructures municipals i jardins per valor de 10.000 euros.

Als comerços locals afectats per l'obligació de tancar davant el decret de l'Estat d'Alarma se'ls hi ha abonat la taxa de Residus sòlids Urbans (RSU). En total, s'hi han destinat 3.000 euros. La línia d'ajuts al petit comerç s'ha ampliat amb la creació d'un fons de subvencions de 10.000 euros per fer front al període d'inactivitat provocat per l'emergència sanitària.
Des de l'ajuntament també es recorda que tant l'RSU com l'Impost de Béns Immobles (IBI), d'acord amb allò permès per l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona s'han aplaçat fins al mes de setembre, per reduir la pressió fiscal a famílies, autònoms i empreses. També s'amplien els terminis per als seus aplaçaments.

Més informació sobre la COVID19

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.