TORNAR
PUBLICITAT

Les víctimes per coronavirus a l'Anoia passen de 500, però la mortalitat es redueix el maig

Espai patrocinat per

Durant el mes de maig, Salut ha donat compte d’una setantena de casos de COVID entre els difunts

Salut
Dilluns, 1 juny 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Al llarg d'aquest cap de setmana, el recompte que fa el Departament de Salut dels casos de coronavirus s'ha actualitzat i situa les morts a l'Anoia per aquesta causa en 502. L'augment de cinc persones -el balanç anterior era 497- es deu a proves fetes les darreres setmanes a difunts, que s'han reflectit les darreres hores en aquest balanç.

PUBLICITAT

L'Hospital d'Igualada, un dels escenaris de la lluita més aferrissada contra la COVID19El mes de maig s'ha tancat amb el balanç de morts per la COVID19 a l'Anoia que passa per sobre del mig miler de persones: 502. Els darrers 30 dies, la xifra de persones que han perdut la vida per la pandèmia s'ha elevat en una setantena, tot i que part d'aquestes morts es van produir el mes d'abril i van ser les proves que verificaven que eren positives les que van arribar més tard. Dels tres mesos de pandèmia, el maig ha estat amb diferència el que s'han registrat menys víctimes de COVID19. La virulència del brot a la Conca d'Òdena el primer mes i mig fa que la comarca encara sigui la que té una taxa estandarditzada de mortalitat més alta: 44,97 morts per cada 10.000 habitants.

Segons les dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació, que depèn del Departament de Salut, la comarca que té una proporció de morts més a prop de l'Anoia és el Bages, però 20 punts per sota: 25,78 morts per 10.000 habitants. En el cas del Berguedà i Osona, les taxes són la meitat que l'anoienca, 22,97 i 22,63. 

Al llarg dels tres mesos gairebé de pandèmia, la comarca acumula un total de 1.585 positius i més de 5.300 casos sospitosos. La taxa estandarditzada és de 137,6, casos per 10.000 habitants, la segona més alta de Catalunya, només per darrere de la Vall d'Aran, amb 142,42. La diferència és que la mortalitat a la Vall d'Aran ha estat molt més baixa en relació amb els casos: 8,52 morts per 10.000 habitants. 

Més informació sobre la COVID19

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.