TORNAR

L'#acamapadaIGD segueix amb la mobilització, que cada vegada és més intergeneracional

La mobilització ubicada a la plaça ‘del poble’ organitza activitats com tallers i xerrades de temàtiques divergents

societat
Dijous, 26 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Prop de quaranta persones de diferents edats són presents a la sessions informatives i a les assemblees organitzada per #acampadaIGD, la mobilització sorgida a través del grup Trobem Nos (té bloc i és al Twitter @Trobem Nos). Si bé durant tot el dia es duen a terme diverses activitats, és al vespre quan la plaça compta amb més participació. De fet, a l'assemblea del passat dimarts es va consensuar que, a partir de dimecres, la sessió informativa es faria a les 7 de la tarda i la posterior assemblea un quart d'hora més tard. D'aquesta manera, tal i com es va acordar, es facilitarà el fet que més persones de generacions diferents puguin prendre part dels actes assemblearis.
PUBLICITAT

Les assemblees compten amb persones de diferents edats, encara que hi predominen els joves

L'#acampadaIGD està en actiu des del divendres dia 20

La mobilització que reivindica perquè ‘el sistema actual no representa tothom’ s’ha estès per tot l’estat espanyol i per algunes capitals europees. Si bé no era clar cap a on aniria el moviment després de les eleccions municipals, sembla ser que les acampades segueixen en gairebé tots els nuclis urbans. De fet, han rebut el suport de personalitats com Eduard Punset o Arcadi Oliveres, intel•lectuals que han mostrat el seu acord davant de la mobilització a nivell estatal.

A Igualada la mobilització segueix amb jornades diàries d’activitats, difusió i assemblees, que poc a poc van comptant amb participació de persones de diferents edats i amb propostes que fan que la reivindicació pugui anar avançant.

En aquest sentit, l’acampada d’Igualada va fer públic el manifest on s’expressen els criteris i les línies bàsiques relacionades amb la conscienciació social, política, econòmica, cultural... El grup Trobem Nos, que va néixer a Igualada però que cada vegada compta amb més persones de municipis veïns, va ‘definir-se’ com ‘un grup de persones que no tenim cap tipus de vinculació política ni sindical, que funcionem de forma totalment horitzontal i assembleària, i que després del moviment global que s'ha anat donant a les diferents ciutats catalanes, espanyoles, europees i mundials, volem aprofitar aquesta sinergia, o consciència global que sobtadament ens ha sacsejat, ja que pensem que el sistema polític actual no ens representa. També pensem que, més enllà de la voluntat que tinguin alguns politics, hi ha un poder econòmic que té el total control del futur de les nostres societats i que fa moure el món'.

És per aquesta causa que Trobem Nos està organitzant actes simbòlics, xerrades i assemblees diàries, que tenen ‘la voluntat de construir un nou model de funcionament local, remarcant així l'actitud constructiva i participativa d'aquest moviment amb el qual ja estem completament conectats amb Barcelona i per extensió la resta de ciutats catalanes, Madrid i el món’.

Per una democràcia participativa, es recullen propostes de tothom

En les assamblees s’hi inclouen temes com la democràcia participativa, i la transparencia en relació amb les reformes i retallades plantejades pels últims governs i també amb les alternatives locals en el mercat de consum.

Així mateix, perquè tothom pugui dir la seva, el grup s’ha encarregat de col•locar unes capses o bústies a la plaça. Dintre d’aquestes els ciutadans poden dipositar les seves propostes sobre serveis, educació, oci i cultura, urbanisme, medi ambient… Per altra banda, les persones que van participant de l’assemblea i de les activitats diàries han acordat fer un cine-fòrum per aquest divendres, així com diverses xerrades, debats i tallers per a tothom.


24 Comentaris

J

Joan Castells

Orpi

29 de maig 2011.23:30h

Respondre

Hola Joan són dues coses completaments diferents:
Una cosa és quan es vol fer una manifestació o qualsevol acte al carrer, es demana el permís amb temps, s’avisa a la gent i no passa res.... Llegir més

L’altra cosa es que un grup de persones (encara que tinguin tota al raó del món) tallin qualsevol, carrer avinguda sense previ avís i ”putegin” a un nombrós nombre de persones que no en tenen cap culpa.
(Si vols protestar hi ha moltes altres formes de protesta en que no es molesta a la gent innocent ) Perquè normalment si comences a perjudicar els que els caus simpàtics, el més probable es que, ja no els hi caiguis tant simpàtic.

Ara em serio de debò trobes bé que es talli qualsevol carrer principal d’una ciutat, autovia, carretera, sense previ avís ? amb els problemes que això causa a pobres persones la majoria de les quals són treballadores (que segurament estan tan putejats com tu) i que no poden arribar al seu lloc de treball?

HI HA ALTRES FORMES DE PROTESTA QUE NO MOLESTES A NINGÚ.

j

joan

LA CONCA

29 de maig 2011.19:54h

Respondre

AL SR. DEL COMENTARI 19. Permetim dir-li de que voste viu a un altre mon. A voste li agrada que hi hagi garrotades, que la policia intervingui amb tot, que no hi hagi talls de carrers, com per... Llegir més exemple la Diagona de divendres passat. Avui pel Barça s’ han tallar carrers de Barcelona, i fins aquest migdia no he sebut quins. Per que no es queixa voste per aquets talls de carrers?. Voste es dels que els hi agrade nomes lo seu, pensi que aquestes persones lluiten també pels interessos de voste encara que no ho demostrin, hi reben cops de porra per que voste algún dia pugui viure amb mes dignitat,si no voste, els seus fills. Jo he sigut jove, pero ara tinc ja una edad que no puc correr, jo no se l’ edad que te voste, pero crec que també ha sigut jove i ha volgut lo millor per a voste, pero segur que voste no ha pensat amb els demes, cosa que fa el joven que esta indignat de com esta el mon.Hi ha molta gent que passa gana i nomes a Espanya tenin cinc milións d’ aturats, hipotecats,que dormen al carrer, que fan cues als supermercats per regirar els contenedors per si troven algo per menjar. Voste no deu de pasar gane i deu viure com un rei, pensi que el dia de demá pot viure miserablement com ells.

R

REPRESIÓ NO

DE LA COMARCA

29 de maig 2011.19:26h

Respondre

PER QUE, lA CONCENTRACIÓ PACIFICA DE LA PLAÇA DE CATALUNYA VA SER REPRIMIDA BRUTALMENT PER LA POLICIA?.- PER QUE FELIP PUIG GODES NO HA DIMITIT.? - PER QUE LA NOSTRA POLICIA VA CARREGAR... Llegir més INDISCRIMINADAMENT CONTRA TOT LO QUE ERA AL SEU DEVANT, MANIFESTANTS, PERIODISTES, CURIOSOS, GENT GRAN, HOMES DONES, I GENT MENUDA?.- PER QUE,LA POLICIA QUE ES DEL POBLE ACTUA CONTRA EL POBLE?. - QUI HA SUMIRA LES AGRESIÓNS DE LA POLICIA A LA PLAÇA DE CATALUNYA DE BARCELONA?.- TENIM A CATALUNYA UN GOVERN DEMOCRÀTIC A LA GENERALITAT?.- EL GOVERN DE CATALUNYA DESTITUIRA DEL CÀRREC A FELIP PUIG GODES?.- QUI ES FELIP PUIG GODES, UN IL.LUMINAT?.- JO DEMANO JA LA DIMISSIÓ DE FELIP PUIG GODES, DE TOTS ELS POSSIBLES CÀRRECS QUE POT TENIR DINTRE DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I FORA D’ ELLA. DEMOCRACIA SI,DICTADURA DE FELIP PUIG NO!!!

J

Jaume Ramentol Esteva

New York

28 de maig 2011.10:06h

Respondre

A Joan Castells
Totalment d acord jo que estic el costat dels indignats estic a a favor de la legalitat però fixat el cinisme de la Política en no intervenir-ri es una decisor clara per... Llegir més criminalitzar el moviment dels Indignats
La responsabilitat era dels Mossos on eren? Probablement fregant-se les mans rient i amagançe la identificació.
Estic preocupat, Franco ja o deia Pan i Futbol...Fraga a Vitorià va dir “La calle es mi” I Puig are Barça que vol dir adios a UNICEF si a Qatar i sous milmillonaris per els seus ”pallassos” en quant artistes i dos pebrots o suigui res enel cervell. seguim igual?


s i nopden cridar.

I

Igualada

Igualada

27 de maig 2011.17:28h

Respondre

Sr. del comentari 13, voste que te tan clar i ho troba tan be, no tindria pas un jardi a casa seva?, perque si el te, a lo millor els hi podria deixar per fer l’acampada

J

Joan Castells

Orpi

27 de maig 2011.15:45h

Respondre

Un bon exemple de fins a quin punt arriba el dret de llibertat es pot veure quan un grup talla la Diagonal de Barcelona per protestar alguna cosa.
I la pregunta que ens hem de fer és; És... Llegir més legítim que un grup talli una via pública sense previ avís amb les moltes molèsties que causa a l’altre gent, que no en té cap mena de culpa ?

Jo crec que no, i és en aquest punt crec que és on la polícia hauria d’intervenir per evitar que això es produeixi, identificant, multant o detenint els que estan causant aquest tall de trànsit.

R

Raphanus brassica

Igualada

27 de maig 2011.15:24h

Respondre

Em sembla molt interessant el debat sobre l’ocupació de l’espai públic. Durant anys, i seguim fent-ho, hem ocupat metres i més metres quadrats amb objectes de propietat privada que... Llegir més obstaculitzen un ús obert de l’espai public. Em refereixo als cotxes. En canvi ens molesta que la gent faci servir l’espai públic d’agora en el sentit més radical del mot. A diferència del cotxe aquí ningú s’apropia de res i segueix sent un espai obert (si vols hi passes, si vols hi seus, si vols escoltes,...)

R

Rafa

IGD

27 de maig 2011.14:50h

Respondre

Doncs si senyor, han d’acampar a les places a totes les places del món. I clar que molesten i tant que molesten. Que passa que no molesten les que han provocat aquesta crisi. On són?, jugant a... Llegir més marcianets. No molesten els especuladors? Pregunteu-li als aturats si estan molests, pregunteu-li als que han perdut la casa si estan molests. Que trists es conviure amb la indiferència.

M

Marta

Igualada

27 de maig 2011.12:25h

Respondre

És del tot legítim que estigueu indignats amb la societat. Però vivim en un país democràtic (almenys de moment) i a un país on es tenen drets i llibertats.
Però el concepte de llibertat es... Llegir més trenca quan es xoca la definició de llibertat d’aquest concepte.
Per exemple ocupar la plaça del blat (si vosaltres l’anomeneu de la vostra manera, doncs jo també li vull canviar el nom, que carai!), està molt bé que feu els debats i les assemblees en aqueta plaça i que reflexioneu sobre la societat i sobre com canviar el mon, però cal que ocupeu aquesta plaça i hi deixeu els vostres trastos durant tot el dia ocupant exclusivament vosaltres aquests espai públic que és de tota la ciutat?

T

Toni

Igualada

27 de maig 2011.08:53h

Respondre

Jo l’únic problema que li trobo a l’acampada de la plaça de l’ajuntament, és que hi falta molta gent, moltíssima!

perque aquí el que s’està debatent (entre d’altres coses) es que... Llegir més volem poder tenir un futur digne, ningú està reclamant cap subvenció, ni cap almoina, que els polítics que votem, gestionin per la voluntat popular que els ha escollit, no segons el dictats de la banca, i el mon financer.

Si votar no ha de servir per res, perque al final qui mana i decideix aquí són els banquers, això implica que votem a qui votem, tenim uns polítics de cartró pedra, mers productes de marqueting, buits de contingut, Jo crec que tenim dues opcions ... no fer res, deixar que facin, i qui dia passa any empeny.. o fer el que han començat a fer alguns, ser actius, i mirar de fer quelcom perque les coses puguin canviar.

Gràcies a la gent que esteu sortint al carrer, i feu palés que almenys hi ha esperança.

J

Jaume Ramentol Esteva

New York

27 de maig 2011.07:28h

Respondre

Nuria
Que vol dir un Pais normal
Ens u explique i continuem?
Gracies
Bon dia per tu bonanitper mi.

j

jaume rodriguez

igualada

27 de maig 2011.07:19h

Respondre

UNA SOCIETAT ON LA JOVENTUT NO PROTESTA ESTA PODRIDA,. FA MOLTS ANYS DEL CONFORMISME JUVENIL I ARA QUE ARRIBA S INTENTA DESQUALIFICAR-LO.PER ELS QUE DOMNEN LA SOCIETAT QUE NOVOLEN PERDRE EL ... Llegir més PODER.

MIRIN FACIN COM JO HE FET AGAFANT UNA CADIRA I ESCOLTINT . .MOLT INTERESSANT EN LES FORMES I EN EL FONS. NI LA RAHOLA A TV3 , NI LA NORIA NI EL PARLAMENT . EDUCACIÓ I RESPECTA PROPOSTES POSITIVES I SOLUCIONS .

ALTRE COSA ES QUE ELS POLITICS DE TOTA ESPAÑA EN QUEDAT GARRATIVATS , COL•LAPSATS I SENSE IDEES PER TROBAR UNA SOLUCIÓ PER TOTHOM I MANTINDRE VIVA UNA INICIATIVA QUE PER ENRIQUIDORA NO ES POT PERDRE-AIXÒ SERIA GOVERNAR.

ELS INDIGNATS ES MEREIXEN COM A CIUTADANS , COMPRENSIÓ , AJUT, I RESPECTE I PROTECCIÓ, I QUAN DIC AJUT PER EXEMPLE ES L INSTAL•LACIÓ DE SERVEIS SANITARIS I CONNEXIONS ELÈCTRIQUES SEGURES QUE FACIN COMPATIBLE LA SEVA ACTIVITAT AMB LEGITIMS INTERESSOS DELCOMERCIANTS I VEINS
.
O NO S INSTAL•LEN EN FIRES I FESTETES.? I NO AMB DIGUIN QUE SON CONVOCATORIES OFICIALS I LEGITIMES PERQUE LA ACTuACIÓ DELS INDIGNATS AMB MES DEL 40 % DE PARO JUVENIL ES LEGITIMA I SORTOSSAMNET NO ES OFICIAL.

M AGRADEN ELSIGUALADINS INDIGNINATS

M

Marcel

Sant Genís

26 de maig 2011.21:54h

Respondre

Què coi vol dir ”aquest marron”,”aquest merder”, ”si hi ha alguna normativa que ho prohibeixi..”? Què us heu pensat, que ens agrada tenir motiu per fer això? El que estaria bé és no... Llegir més tenir-ne cap, de motiu, però sí que n’hi ha molts. O si no, perquè salven els bancs amb una morterada de milions mentre a nosaltres ens retallen drets socials? Com s’entén que sent l’habitatge un dret humà cada dia hi hagi més desnonaments?

Estic indignat. I Núria, no pateixis perquè això no és un país normal, si no, no passaria el què està passant.
Jo viuré amb la consciència tranquil·la, ja que nosaltres continuarem lluitant pels vostres drets, encara que només sapigueu criticar, enlloc de donar suport.


PD: Vecino tens tota la raó, aquest tema ja serà parlat.

O

Oscar

Igualada

26 de maig 2011.19:28h

Respondre

La lluita no violenta continua!
Ningú va dir que seria fàcil!
Intentaran desunir-nos....!
No podràn!
Sentit comú!

Plaça de l’Ajuntament?? (em sona!) Crec que era allà on hi ha la plaça del... Llegir més poble, no?

I

Igualadi

Igualada

26 de maig 2011.16:43h

Respondre

Qanta gent viu a Igualada?, quanta gent hi ha a l’acampada?, algú pot decidir per mi?, son representative de tota la ciutat les persones que es manifesten a la plaça de l’ajuntament?

Si algú... Llegir més hem sap donar la resposta l’hi agraire

R

Ramon

Igualada

26 de maig 2011.16:32h

Respondre

Qui no te feina,el gat pentina.
I si per pentinar el gat encara et donen subvencions,el pentinara dia i nit el temps que faci falta.
Si vas a la plaça i els hi ofereixes feina d’apranent a tots... Llegir més cobran un sou d’apranent,NO N?HI A CAP QUE VULGUI TREBALLAR,per que?
Ja demanarem ajudes,beques,subsidis,i demes martingales,i si no el papa i la mama ja hem mantindran.
Aixi esta aquest pais,aquets encara no han passat cap crisis.
Tots els de menys de 30 anys no n’hi ha cap que recordi que amb el PSOE del Felipe es va arribar a taxes d’atur igual o mes altes.
Es queixen de retallades ....dons tranquils que encara faltan les ESCAPÇADES.
Sort i començeu a remar

A

Arià

Odena

26 de maig 2011.16:03h

Respondre

d’acord que se solucionin aquests problemes que menciona Vecino, sens dubte per dignificar-ho tot plegat i ajudar als veïns (molts dels quals, per cert, donen molt suport a l’acampada i ens... Llegir més feliciten per la iniciativa).
Quant a Núria, que diu que això no s’hauria pogut fer en un país normal... bé, com sempre la guerra de conceptes... què és un país normal? Un país on no es pot acampar al carrer? Com ja he dit no es molesta tant botiguers i ciutadans de la plaça -l’acampada és pacífica, prou silenciosa i respectuosa- com és de digna la nostra causa, que és la causa de tots.
Suport total a l’acampada, tan de bo ens escoltin i serveixi per alguna cosa haver parlat, i la democràcia no sigui només dret del poble a opinar sinó deure del govern d’obeir les opinions del poble. un país que fes això, complint els punts que surten de barcelona, no donant impunitat als bancs per tot el que han especulat, que no blindés sous de Botíns que inverteixen en guerres a països subdesenvolupats als quals el mateix país ven armes, que no retallés drets ni benestar a canvi de salvar un sistema que està fet per tenir drets i benestar... aquest seria per mi un país normal. Gràcies per l’atenció. Reflexionem què volem. Per ajudar, l’amic Arcadi amb 8 minuts en té prou per marejar tots els esquemes
http://www.youtube.com/watch?v=VlelJa79Juo&feature=player_embedded#at=140

B

Berta

26 de maig 2011.15:18h

Respondre

Hola a tots!! L’acció que es va difondre en relació a la retirada d’un quantitat simbòlica de diners del banc va ser desmentida per l’acampadadebcn ahir. Tot i això, la cosa segueix a... Llegir més l’aire ja que a l’assemblea de nit es va proposar ( en un torn de paraua obert) que el dia de retirada fos el 10 de juny degut a que molta gent cobrava el 9! No hi hagut aprovació, només proposta! Trobem Nos es mantindrà el corrent!

D

David

igualada

26 de maig 2011.12:37h

Respondre

daniel, el dia 30 de maig s’ha proposart de retirar 155 euros (150€ si es fa des de caixer)
endavant!!!!

d

daniel

igualada

26 de maig 2011.12:22h

Respondre

per mi compten amb tot el meu suport, imagino que les pudors de pixats i els gossos sense lligar són un problema puntual que s’hauria de solucionar, el marron no és pel nou alcalde, el marron és... Llegir més per la classe política subjugada als interessos de la classe econòmica que cada vegada accentua més les desigualtats.

m’ha semblat sentir que la setmana vinent dillus o dimarts s’han de retirar 155 euros del banc com a motiu de protesta, és així?

N

Núria

Igualada

26 de maig 2011.12:08h

Respondre

Home sense cap mena de dubte aquest és el marron més immediat que deixa l’Aymamí al Marc Castells (el que vindrà a continuació serà la situació econòmica de l’ajuntament) i serà divertit... Llegir més veure com el soluciona deixant content a tothom.

És una situació difícil ja que si fóssim en un país normal no s’hauria deixat acampar a la ”plaça del poble” (que és com ells anomenen la plaça de l’ajuntament) amb tots els problemes que això comporta a la gent que viu a la plaça i els seus botiguers.

A

Antoni

Igualada

26 de maig 2011.11:06h

Respondre

El traspàs excel.lent del qual parla el Sr Aymamí, també comporta traspassar aquest merder? Quants dies queden d’acampada? Hi ha alguna normativa que permeti/impedeixi que algú pugui fer el que... Llegir més vulgui amb la via pública. A Madrid, (que evidentment no és el mateix cas d’Igualada), els comerciants, que es veuen afectats per les acampades, estan començant a posar denúncies a l’Ajuntament.

V

Vecino

Igualada

26 de maig 2011.10:05h

Respondre

Sóc veí de la plaça, em sembla molt bé que facin això i que segueixin endavant.
però, cal que els carrers de al voltant facin pudor a orina??? i que els gossos de certes persones caminin solts... Llegir més com per casa?? gairebé he estat atacat per un d’ells quan passejava amb el meu gos.
això són coses que no es poden permetre, és un moment per reivindicar els nostres drets, però no és un càmping, ni un festival, ni una fira.
sentit comú!!!!

C

Carles Palet

Igualada

26 de maig 2011.07:52h

Respondre

Endavant!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.