TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada farà gestions per assumir la titularitat del servei d'aigua

El govern convergent ho anuncia durant el ple municipal de dimarts

societat
Dijous, 24 març 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

En el darrer ple, el govern d'Igualada va anunciar, en resposta a una pregunta del regidor de la CUP Albert Mateu, que s'ha engegat el procés perquè l'Ajuntament assumeixi la titularitat del servei municipal d'aigua. Els darrers mesos, l'entitat Aigua és Vida ha reivindicat que es clarifiqués la situació legal de la concessió a la ciutat.  

El servei de subministrament de l'aigua en baixa a Igualada l'assumirà l'Ajuntament. Així ho va anunciar el govern convergent de la ciutat el ple de dimarts, en resposta a una qüestió de la CUP en el torn de precs i preguntes. L'alcalde Marc Castells (CiU) explicava que "estem engegant els estudis jurídics". L'equip de govern està seguint el procés d'anul·lació de la concessió del servei a Barcelona, on una sentència judicial del TSJC ha tret el servei a Agbar, "per incorporar la jurisprudència que se'n derivi". L'Ajuntament ha demanat que la Diputació emeti informes jurídics i farà un inventari patrimonial, en un procés "que es coordina també amb l'empresa subministradora" Aigua de Rigat.

El ple de dimarts a Igualada, on es va donar a conèixer la intenció d'assumir el serveiSegons el segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, regidor de Qualitat Urbana, "hem fet el primer pas formal" i afegeix que "per llei, el servei municipal d'aigua ha d'estar en mans de l'Ajuntament, altra cosa és si després el gestiona directament o no". Pont comenta que "els darrers mesos hem començat el procés. Ens vam fer el plantejament ja fa temps" però que no s'havia explicitat encara "perquè serà un procés complicat, ja que hi ha una infraestructura privada que dóna servei a la ciutat".

La complexitat "és jurídica" i "estem en el primer capítol" per regularitzar un servei que ara mateix no té contracte. Un cop s'hagi ultimat l'inventari es començarà l'expedient per assumir el servei. Aigua de Rigat, tot i que està participada per l'Ajuntament d'Igualada des dels anys 70, és una empresa privada no mixta (l'Ajuntament va adquirir accions, no la va fundar), la situació cal que sigui regularitzada. Jordi Pont avança que "el procés serà llarg. Mai hem dit que no ho volguéssim solucionar". L'Ajuntament subratlla que la seva intenció en el procés "és no posar en perill la prestació del servei". Finalment, quan la titularitat ja estigui en mans del govern "estudiarem com portar la gestió".


1 Comentaris

j

juan

24 de març 2016.10:48h

Respondre

El partido del 3%, al saber, que la CUP, vetara los presupuestos, esta metida de lleno, en precampanya electoral.
Lo que no saben, es que por mucha renovacion, y muchas promesas, esta vez no se... Llegir més comeran un rosco.
La corrupcion que han permitido, durante 30 años, es una losa, que los ciudadanos, no olvidaremos, pot muchas promesas y palabreria que suelten.
Siempre seran, lleven el nombre que lleven, el partido, que alimeto, participo, y se lucro, con el expolio de Catalunya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.