TORNAR

APINAS passa el penó de la ciutat a Creu Roja Anoia

L’entitat celebra enguany el seu 75è aniversari

societat
Dimarts, 21 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

APINAS passa avui el relleu com a portador del penó de la ciutat a Creu Roja Anoia, amb motiu del seu 75è aniversari. En el trasncurs de l'acte, també es presenta el nou tabaler, l'estampa del sant d'enguany i el nou vestuari del salero i de la Salereta.

Avui, a les 12 del migdia, al saló de plens de l'Ajuntament d'Igualada, tindrà lloc l'acte de lliurament del penó de la ciutat, que enguany recau en Creu Roja Anoia, entitat que enguany celebra el seu 75è aniversari. Creu Roja Anoia va nèixer el 1943, quan un grup d’emprenedors igualadins, amb el Dr. Francesc Botet i Pallarés al capdavant, varen tenir la iniciativa d’establir la seu d’aquesta institució internacional a Igualada. En aquells inicis els voluntaris i voluntàries atenien les urgències i traslladaven malalts a l’hospital. A l’any 1966, el Dr. Francesc  Botet i Casadesús agafa el relleu del seu pare a la Presidència de l’entitat i la fa créixer creant l’Àrea de Benestar Social. Actualment, Creu Roja a l’Anoia està presidida pel Dr. F. Xavier Botet del Castillo, compta amb 121 voluntàries i voluntaris, està recolzada per 4065 sòcies i socis, i realitza activitats en els àmbits de Socors i emergències, Intervenció Social, Cooperació Internacional, Desenvolupament Local, Difusió dels Principis i Valors, Captació de Fons i Comunicació, Voluntariat i Formació, mesures específiques per la crisi i Ocupació, arribant a més de 1200 unitats familiars en el darrer any.

Presentació de l'estampa del sant

En el transcurs de l'acte es lliurarà als assitents l'stampa del sant. Enguany és obra del fotògraf Carles Aguilera. L'autor es defineix com un fotògraf autodidacta resident a Igualada de de fa anys, que fuig de les modes passatgeres molt marcades. Amant dels colors purs i contrastats, ja sigui en color o blanc i negre, s'inicia al món de la fotografia química als anys 90. Al 2003 als inicis de la fotografia digital va aconseguir un petit gran assoliment en obtenir un 3r premis al concurs Enfoc, organitzat per l’AFI, amb l'única fotografia sense cap tipus de retoc digital. Actualment es dedica professionalment al reportatge social i industrial ja sigui com a fotògraf o vídeo. Tot i que no és amant dels concursos fotogràfics, recentment s’ha presentat a diversos concursos fotogràfics nacionals e internacionals de Fotògrafs de bodes on li han premiat diverses fotografies. 

L’estampa mostra la imatge barroca de plata de Sant Bartomeu Apòstol, patró d’Igualada, que actualment, es pot veure a l’exposició permanent d’orfebreria religiosa Fulgentia a la Basílica de Santa Maria d'Igualada. Aquesta rellevant peça d’orfebreria s’ha preservat i conservat durant més de 300 anys tot i les guerres i conflictes passats. Apareix documentada en un inventari de la sagristia d’Igualada de 1698 i en documents posteriors. No es coneix l’autor ni el lloc on es va obrar, tot i que es creu que va ser a Mallorca. La peça està feta en planxa d’argent repussada i cisellada amb una rica decoració a la túnica i als vestits sobre una peanya hexagonal que té gravat l’escut d’Igualada a la part del darrera i un medalló amb la data de 1695 al davant.

Nou tabaler i el Salero i la Salereta estrenen vestits

Durant l'acte també es presentarà el tabaler d'enguany, que serà la Claire Jiménez Newman; i es podran veure els nous vestits que lluiran durant la Festa Major el Salero i la Salereta, l'Èlia Ferrer i la seva filla Èlia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.