TORNAR
PUBLICITAT

El Concurs de Pintura Ràpida de Capellades se celebra amb el millor registre de participació dels darrers anys

Fins el 31 de març, les obres estaran exposades a la Sala Bas

societat
Dimecres, 20 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els capelladins, capelladines i gent de tota la comarca van ser fidels aquest diumenge a la cita del Mercat Figueter, que va omplir els carrers de la vila. El dia abans, el dissabte, va tenir lloc un dels aperitius culturals de la cita, el Concurs de Pintura Ràpida.

PUBLICITAT

El 32è Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy que organitza l'Ajuntament de Capellades i els Amics de les Arts va tenir lloc el passat dissabte, en el marc dels actes del Mercat Figueter. La participació era la més alta de les darreres edicions, amb 33 persones inscrites. Seguint la tònica d'aquests anys, hi ha hagut dues convocatòries, amb una categoria general amb tres premis i un premi Capellades, dedicat a la Bassa i el seu entorn. La guanyadora del premi de categoria general va ser Aida Mauri.

El batlle Aleix Auber, esquerra, amb els guanyadorsEl concurs va tenir lloc en un ambient de plena primavera. Molts pintors van escollir precisament l'entorn de la bassa com a escenari de les seves creacions. El Jurat, format per persones de reconeguda solvència artística, va haver de votar diverses vegades per escollir els guanyadors. Finalment, el guanyador del Premi Capellades va ser novament Julio Garcia Iglesias, amb un quadre de la bassa vista des de la dreta cap a l'esquerra, un dels angles menys escollits pels artistes.

A la categoria general el primer premi, també valorat en 400 euros, va ser per a l'esmentada Aida Mauri, amb l'entrada del Museu Molí Paperer; el segon –amb un premi de 350 euros- va anar a Joan Josep Català, també amb una Bassa i el Museu de fons; i el tercer –de 300- va recaure en Ernest Descals, pintant el Jardi de Casa Bas, des de l'entrada.
Amb totes les obres que van participar en el concurs s'ha organitzat una exposició que es pot veure fins el 31 de març els dissabtes i diumenges al matí de 12 a 2 i de 6 a 8, a Casa Bas, La Sala Municipal d'Exposicions.

Àngel Soteras, regidor de cultura, valora positivament l'edició: "és evident que la línia encetada fa uns anys amb la creació del Premi Capellades i l'avançament de la data a la vigília de la Fira és la correcta: el nombre de participants creix i la visibilitat dels artistes és indiscutible i ajuda que tot Capellades es faci més seu el concurs. Hi ha un parell d'aspectes també que m'agradaria destacar. Un és el que en podríem anomenar un cert rejoveniment del concurs i l'altra és la destacada presència de pintores. Sense menystenir en cap moment la qualitat contrastada que sempre ha caracteritzat el nostre concurs, creiem que l'actual situació, amb més diversitat de tècniques i estils, amb més edats representades i una nombrosa presència de dones entre els participants, amb més públic no expert gaudint del procés de creació i no només visitant l'exposició en un recinte tancat, etc., és una molt més gran garantia de futur per al nostre Concurs i en aquest sentit pensem continuar treballant".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.