TORNAR

El Consell amplia el programa d'inserció laboral a persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania

Aquest any, unes 60 persones entraran en els cursos d’inserció

societat
Dimecres, 12 febrer 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ens comarcal posarà l'accent en la inserció dels col·lectius que perceben la Renda Garantida. L'any passat, el programa per trobar una ocupació a aquestes persones va aconseguir un 40% d'insercions.

PUBLICITAT

El Consell Comarcal de l'Anoia duplicarà l'abast del programa que ajuda a trobar feina a les persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania. Enguany, atendrà 60 persones, 30 més que l'any passat. Aquesta ampliació de persones beneficiàries ha permès ampliar també l'equip tècnic. El programa disposi ara de dues orientadores i d'una prospectora a dedicació completa.

El vice-president del Consell, Jordi Cuadras, amb usuàries del programaEl Programa de Renda Garantida de (PRGC-MARMI) és un programa el gestiona el Consell i va destinat a persones que actualment estan cobrant i tenen aprovada la Renda Garantida de Ciutadania. Segons informa l'ACN, el nivell d'inserció obtingut l'any passat es va situar al 40%. La persona beneficiària del programa ha de respondre de manera activa per superar la seva situació mitjançant un itinerari laboral que li garanteixi autonomia i independència econòmica. En aquest sentit, el programa desenvolupa un pla de treball individualitzat on es treballa el context laboral, les competències bàsiques, les motivacions i interessos, el mercat de treball.

Per inserció s'entén "una contractació de més del 50% de la jornada laboral amb un contracte de superior o igual a tres mesos". El sector que ha destacat majoritàriament al 2019 ha estat el sector serveis, amb perfils de neteja, auxiliar de geriatria i peó, entre d'altres. Per aquest any 2020, l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l'Anoia es proposa incrementar el percentatge d'inserció i augmentar el número d'atencions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.