TORNAR

La crisi ha fet augmentar els abandonaments d'animals aquest darrer any

Durant l'estiu es multipliquen per cinc els casos de gossos abandonats

societat
Dimarts, 29 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Durant els mesos de juny i juliol, coincidint amb l’arribada de l’estiu i les vacances, l’APAN (Associació Protectora d’Animals de l’Anoia) calcula que el nombre de gossos abandonats es multiplicarà per cinc a la comarca seguint la tendència de l’any anterior. Aquestes dades són sorprenents, i sobretot sabent que els anoiencs que vulguin marxar i no es puguin fer càrrec del seu gos durant aquests mesos tenen altres alternatives com, per exemple, deixar-lo en residències canines on cuiden l’animal durant l’absència dels propietaris.
PUBLICITAT

Instal·lacions de la protecora anoienca

El pati dels gats, a l'APAN

Segons Dolors Garcia, presidenta de l’APAN, l’estadística diu que a Catalunya s’abandona un gos cada tres minuts. La conjuntura de crisi actual ha augmentat el nombre de propietaris que decideixen abandonar el seu animal domèstic. No obstant això, l’APAN no ha notat durant aquest any un augment proporcional d’entrada de gossos al centre. Segons Dolors Garcia, això es deu al fet que els ajuntaments han disminuït la recollida d’animals abandonats pel cost que també significa per a ells dur a terme aquesta tasca.

L’APAN preveu que durant aquest mes i el mes vinent el nombre d’animals abandonats es multipliqui per cinc: ‘Si normalment ens arriben entre 20 i 30 gossos cada mes, durant el juny i juliol n’arriben 150’. L’associació anoienca fa 13 anys que existeix i l’estiu del 2009, per primera vegada durant la seva història, va haver d’anunciar als ajuntaments de la comarca que no es podia fer càrrec de més animals abandonats en tenir-ne més de 150 al centre.

Els gats han notat més la crisi

Dolors Garcia explica que la crisi ha resultat especialment dura per als gats, ja que els propietaris han començat a abandonar-los però són més invisibles als ulls de la gent: ‘Quan els veïns veuen un gos abandonat, ja sigui per pena, por o angoixa, ho denuncien, però tothom està més acostumat a veure gats pel carrer i a més acostumen a anar-se a morir sols, allunyats dels humans’. A l’APAN solen recollir uns cinc gats al mes.

Les residències canines, un opció

Mai hi ha hagut cap excusa que justifiqui l’abandonament d’animals domèstics, però actualment hi ha una oferta de possibilitats per deixar els animals durant les vacances que encara ho fa més incomprensible.

A Castellolí hi ha la residència Gos Blanc, on els propietaris que vulguin marxar de vacances poden deixar el seu gos. A Gos Blanc hi ha una capacitat per a 100 gossos que passegen i estan sota vigilància durant 24 hores al dia. Segons Albert Grados, responsable de la residència, els primers dies els gossos pateixen una mica d'estrès però aviat s’adapten al nou ambient.


2 Comentaris

V

Veí

Argençola

29 de juny 2010.15:28h

Respondre

Doncs si que hi existeixen residencies per a gats, de fet a les mateixes dels gossos acostumen a guardar gats, per separat evidentment. Tambe m’agradaria possar sobre la taula el tema dels... Llegir més abandonaments dels gossos per part dels caçadors, ara acaba la temporada i els gossos vells o que ja no els serveixen els abandonen. Al nostre poble hi apareixen gossos de caça amb freqüencia, pero qui controla a aquesta gent? porten xip els seus gossos? sanitat? responsabilitat? Algú te resposta per aquest tema? M’agradaria que des d’alguna administracio responguessin, cosa impossible?

S

Sílvia

Igualada

29 de juny 2010.10:38h

Respondre

Hola!
A mi m’agradaria saber quines opcions hi ha per cuidar un gat durant les vacances. Residències de gossos ho tinc més present però de gats no ho sé... Si algú ho sap em seria de gran... Llegir més ajuda.
Gràcies!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.