TORNAR

Es declara improcedent l'acomiadament del cap del comitè del servei de neteja viària

Pedro González va ser acomiadat ”per raons disciplinàries”

societat
Dissabte, 16 juliol 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El Jutjat Social número 10 de Barcelona ha emès sentència respecte a la demanda de Pedro González, cap del comitè d'empresa, contra la Societat Municipal Mediambiental d'Igualada (SMMI) pel seu acomiadament. La sentència dictamina que aquest va ser "improcedent".

PUBLICITAT

La judicatura ha fallat a favor del que era president del comitè d'empresa de la SMMI, societat mixta que porta la neteja viària a Igualada, i ha dictat que l'acomiadament de Pedro González el passat gener és "improcedent". El document de la sentència, de mans del jutge Emilio García Ollés, exposa les argumentacions de les dues parts en aquesta decisió. L'empresa, amb un 34% de participació municipal i la resta en mans de Fomento de Construcciones y Contratas, va acomiadar a Pedro González per "motius disciplinaris". En concret, es justificava per eludir algunes de les seves responsabilitats com a treballador. La mesura de l'acomiadament es va prendre poques setmanes després d'unes mobilitzacions dels treballadors que van amenaçar amb la vaga. Ara, l'empresa l'ha de readmetre o indemnitzar amb 38.386,39 euros, més els que hagi deixat de percebre del seu salari aquests mesos.

Concentració d'un grup dels treballadors de neteja viària, el passat desembreEl document judicial exposa que segons l'empresa, entre els punts que s'adduïen per la mesura disciplinària, González omitia el pas dels vehicles per alguns punts de la ciutat. En concret, "donava instruccions contràries per no recollir els contenidors situats a la confluència dels carrers Sant Agustí i Sant Simplici", en paraules d'alguns treballadors. Com a resposta, els advocats del demandant exposen que hi ha la circumstància que un camió del servei va atropellar en aquest punt a un peató: un detall més que anecdòtic, doncs el jutge l'enumera en la resolució final. La SMMI en la seva defensa també enumera diferents casos on hi hauria "un abús de confiança i deslleialtat" per part del treballador i que "no concloïa els seus torns", "aparcava sobre la vorera" o que "hi havia falsedat en la fulla de ruta que anotava". 

El text del jutge conclou que "s'acredita una desobediència continuada" però "no hi ha frau ni deslleialtat", com tampoc considera que "incités al personal perquè incomplís obligacions". Sobre el rendiment de treball resol que "ni hi ha abandonament del lloc de treball ni disminució voluntària del rendiment". El redactat entén l'acomiadament com "excessiu" ja que "només apareix un incompliment, el de la recollida del contenidor" i "certament, hi havia un perill per als peatons doncs hi va haver un atropellament".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.