TORNAR

Els delictes a Vilanova del Camí es redueixen prop del 10%

En el darrer any s'han detingut 68 pesones en el municipi anoienc

societat
Dimecres, 9 novembre 2011. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Junta Local de Seguretat de Vilanova del Camí es va reunir la setmana passada per fer balanç de les dades policials recollides durant el darrer any. Xifres que demostren que la tendència de la criminalitat a Vilanova del Camí va a la baixa i es situa per sota de la mitjana catalana. En el darrer any s’han detingut al municipi 68 persones.
PUBLICITAT

Junta de seguretat

Les xifres que va exposar l’Inspector Cap de l’Àrea Bàsica Policial Anoia, Damià Larriba, demostren que els fets delictius a Vilanova del Camí s’han reduït en un 9,35% en el darrer any. Els robatoris als establiments s’han reduït en un 36% i encara més als domicilis, on la xifra arriba al 40%. Per això, el Cap de la Policia Local vilanovina, Marc Peña, assegura que la inseguretat ciutadana és més una percepció que una realitat.

Segons dades del Departament d’Interior, també s’ha registrat una lleugera reducció de les denúncies penals per conduir sota els efectes de l’alcohol o per la tinença o consum d’estupefaents. També han disminuït els fets de violència de gènere o domèstica.

Malgrat que la xifra de requeriments policials es manté, l’Inspector Larriba assegura que s’ha reduït el temps en la resposta, que no supera els 15 minuts de mitjana. També va destacar que s’ha incrementat la resolució dels fets delictius, entre el 62% i el 75%, en el cas dels delictes patrimonials, com els robatoris.

L’alcalde Joan Vich s’ha mostrat satisfet de les xifres presentades per Interior i valora positivament la feina de la Junta Local de Seguretat de Vilanova de Camí, un organisme pioner a la comarca de l’Anoia. Vich està convençut que el treball coordinat entre els diferents cossos de seguretat està donant bons resultats, tant al municipi com a la comarca. En aquest sentit ha reconegut, també, la tasca de la Policia Local.

La persecució dels fets delictius i dels delinqüents, per una banda, i la prevenció, per l’altra, són, segons l’alcalde vilanoví, les prioritats en matèria de seguretat pública a Vilanova del Camí. El cap de la Policia Local, Marc Peñas, coincideix amb l’alcalde, que en el tema de la seguretat ciutadana, la prevenció juga un paper fonamental.

A la reunió de la Junta Local de Seguretat hi van assistir l’alcalde Joan Vich i el cap de la Policia Local, Marc Peña; Josep Rafart, Subdirector General d’Interior a la Regió Central, Marcel•lí Martorell, Cap de Gabinet i representant del Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. També van acompanyar-los Damià Larriba i Joan M. Testagorda, Cap i sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de l'Anoia, respectivament.

En les juntes locals de seguretat, sota la presidència de l'alcalde, es debat l'estat de la seguretat ciutadana del municipi i s'orienten les accions i les polítiques de seguretat municipal. És el marc en què es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció i on, a partir del diagnòstic de l'estat de la seguretat pública en el municipi, s'orienten les activitats i l'acció policial i la seva coordinació amb tots els serveis públics que operen en el municipi.

A la Junta Local de Seguretat també es van tractar altres assumptes d’interès per al municipi. També es va analitzar la feina que s’està portant a terme per part de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra amb resultats molt favorables per a Vilanova del Camí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.