TORNAR

El Departament d'Acció Climàtica dona suport a l'Anoia en la problemàtica de les noves línies d'alta tensió aèria

L’objectiu fixat per les dues parts és aconseguir el soterrament de la totalitat de les noves línies d’alta tensió dels parcs solars plantejats a la comarca

societat
Dimarts, 12 setembre 2023. 10:42. Redacció AnoiaDiari.

Cinc municipis de la comarca de l'Anoia, Bellprat Sant Martí de Tous, Jorba, Òdena, Argençola i Pujalt, es van reunir el passat divendres amb Josep Vidal i Assumpta Ferran, secretari general d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i directora general d'Energia.

Els municipis són els més afectats pels projectes dels nous parcs solars que s'estan tramitant a la comarca. A la reunió els ajuntaments van exposar la seva oposició i determinació innegociable a qualsevol nova línia d'evacuació o transport aèria.

Les dues parts van acordar "intensificar el diàleg i fer un seguiment compartit de la tramitació dels parcs solars o eòlics que s'estan tramitant amb afectació en aquests municipis".

Asseguren que treballaran conjuntament per "aconseguir el soterrament de la totalitat de les possibles noves línies d'alta tensió o molt alta tensió aèria que es puguin plantejar per a l'evacuació o transport de l'energia des dels parcs fins a la subestació Anoia".

Ambdues parts valoren satisfactòriament aquesta primera trobada conjunta, i "s'han fixat l'objectiu d'anar fent conjuntament un seguiment, fins a assolir l'esmentat objectiu".

També es treballarà en altres objectius compartits com ara unes majors distàncies dels parcs a les masies o altres edificacions en sòl no urbanitzable i una ràpida redacció i aprovació del Pla Territorial (PLATER) com a eina de planificació d'aquest conjunt d'infraestructures de producció i transport d'energia renovable a l'Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.