TORNAR

Instal·len una carpa com a punt de cribatge fora del CAP Anoia d'Igualada

Aquest punt d’atenció permetrà rebaixar la pressió assistencial dels centres sanitaris

societat
Dissabte, 21 març 2020. 15:08. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb l'objectiu de reduir la tensió l'Hospital d'Igualada i evitar un possible col·lapse, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha habilitat a l'exterior del CAP Anoia -davant l'estació de ferrocarril- un dispositiu d'atenció sanitària per atendre les urgències de baixa complexitat. Aquest dispositiu s'entén com una extensió més del CAP Anoia i té com a objectiu convertir-se en un espai més de consulta accessible a peu de carrer, atendre casos de baixa complexitat, donar una millor atenció, i alhora rebaixar la saturació de l'Hospital d'Igualada. També s'ha habilitat, en aquest centre, un espai de descans pels serveis assistencials que començaran a fer torns de 24 hores.

PUBLICITAT

El Punt d'atenció continuada s'ha instal·lat en una carpa davant l'edifici del Centre d'atenció primària Anoia, davant l'entrada de l'edifici i de l'estació de ferrocarrils. "És com si haguéssim guanyat un espai més de consulta", ha assenyalat el batlle igualadí d'Igualada, Marc Castells, ja que amb aquest punt es podrà, a priori, reduir la tensió a l'Hospital d'Igualada, reduint a la vegada un possible col·lapse del centre. Castells també ha destacat que aquest punt d'atenció es troba "a peu de carrer", com una "extensió" del CAP. D'aquesta manera, els professionals podran fer un cribratge i decidir, in situ, si els pacients han de ser atesos al CAP, poden tornar a casa, o s'han de derivar a l'Hospital d'Igualada.

 

Paral·lelament a aquesta actuació també s'ha habilitat un espai perquè els sanitaris puguin descansar dels torns de 24 hores que començaran aquest dissabte.

 

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.