TORNAR

Diversos municipis de l'Anoia habiliten refugis climàtics davant les altes temperatures

Consulta on s’ubiquen els refugis i altres mesures aplicades pels diferents ajuntaments de la comarca

societat
Dimarts, 11 juliol 2023. 11:01. Redacció AnoiaDiari.

El Servei d'Emergències de Catalunya anunciava les fortes temperatures per aquests dies d'inici de setmana. En aquest sentit, els diferents municipis de la comarca han pres mesures i han posat a disposició de tothom refugis climàtics per passar el període de més calor del dia.

Davant d'aquesta previsió d'altes temperatures els ajuntaments recorden les recomanacions per a tota la població especialment per a les persones grans, infants i persones amb patologies. Cal evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i més calor, entre 12 h i 18 h. Es recomana evitar les activitats físiques intenses especialment a l'exterior i en horari de màxima temperatura. Pel que fa als habitatges, durant el dia es recomana abaixar les persianes d'aquelles finestres on toca el sol.

MESURES

Igualada
A igualada aquests espais climatitzats són el Centre Cívic Nord (Carrer de Sant Martí de Tous, 6), l'Espai Cívic Centre (Carrer de la Trinitat, 12) i el Centre Cívic de Fàtima (Avinguda de Nostra Senyora de la Pietat, 42). Els refugis climàtics interiors estan equipats amb refrigeració, de manera que poden garantir unes condicions adequades per apaivagar la forta calor, amb una temperatura que es manté constant.Mapa de refugis climàtics a Igualada

Una altra de les mesures que l'Ajuntament d'Igualada ha activat davant la previsió d'altes temperatures fins dimarts, és el seguiment d'aquelles persones més vulnerables des del departament de Serveis Socials.

La Torre de Claramunt
L'Ajuntament de La Torre de Claramunt ha habilitat com espai refrigerat l'espai de la Gent gran a Torresport, durant tota la setmana del 10 al 14 de juliol de les 15 fins a les 20 h.
Aquests mateixos dies la piscina serà d'accés gratuït pel col·lectiu més vulnerable en aquesta situació com els majors de seixanta-cinc anys, embarassades i persones amb discapacitat igual o superior al 50%.

Capellades
L'Ajuntament de Capellades també ha apostat per les mateixes mesures. La primera és fins dimarts la Piscina Blava de manera gratuïta per a les persones més grans de seixanta-cinc anys, les dones embarassades i les persones amb discapacitat i patologies cròniques. L'accés està limitat a l'aforament del recinte.
La segona mesura proposada són els refugis climàtics. Aquests són els espais municipals de La Cova, obert de 9 a 14 i de 15 a 20 h, i la biblioteca El Safareig, oberta a la tarda de 15.30 a 20 h i el dimarts també al matí de 10 a 13 h.

Cabrera d'Anoia
El dimecres dia 12 de juliol el municipi obrirà la piscina municipal de Castell de Cabrera, amb motiu de l'onada de Calor, atenent el Procicat, Servei de Protecció de la Generalitat de Catalunya.

El servei serà totalment gratuït per les persones residents al municipi fins a nou avís (caldrà identificar-se amb el DNI). L'horari serà de 12 h a 15 h i de 16 h a 19 h i quedarà tancada els dilluns per tasques de manteniment de l'aigua i les instal·lacions.

Vilanova del Camí
El municipi obra de manera gratuïta la piscina municipal a les persones vulnerables empadronades al municipi aquest dilluns i dimarts 10 i 11 de juliol. Tindran entrada gratuïta a les piscines Can Titó: les persones majors de seixanta-cinc anys, les dones embarassades, les persones amb discapacitat i els nens i nenes fins als dotze anys que hauran d'anar acompanyats d'una persona adulta. Serà necessari acreditar la condició d'empadronat amb el DNI o NIE a l'entrada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.