TORNAR

Som Energia i EolPop instal·laran a Pujalt el primer aerogenerador comunitari de l'Estat

Un molí eòlic propietat de 266 persones s’inaugura diumenge

societat
Dimarts, 14 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa cinc anys, la societat EolPop va obrir el procés per a la instal·lació d'un aerogenerador comunitari i va posar els ulls al nord de la comarca de l'Anoia, a Pujalt. Durant aquest interval, aquesta societat i Som Energia han desenvolupat el projecte 'Viure de l'aire del cel'. Un procés llarg però finalment reeixit, amb la instal·lació d'un molí de vent ECO-122 d'Alstom dissenyat per a zones de vents baixos.

El proper 19 de juny es farà l'acte de posada de la primera pedra del pioner projecte eòlic comunitari, batejat amb el nom de 'Viure de l'aire del cel' al terme municipal de Pujalt. És el primer projecte eòlic comunitari que es fa a Catalunya i a l'Estat espanyol. El promou la societat Eolpop S.L. i hi participa la cooperativa d'energia verda Som Energia, a través de l'innovador sistema d'inversió en renovables, Generation kWh.

Pujalt, on s'instal·larà el molí eòlicL'objectiu de 'Viure de l'aire del cel' és "facilitar que les persones procedeixin a l'apropiació social de la tecnologia eòlica, de manera que puguin contribuir a la democratització dels sistemes energètics". Actualment hi ha 266 persones inscrites al projecte amb uns compromisos d'aportació de gairebé 1.400.000 euros. L'acte se celebrarà a partir de 2/4 de 12 a Pujalt, des d'on posteriorment començarà una caravana de vehicles cap a l'emplaçament on està previst aixecar el molí. En acabar es retornarà a Pujalt, on hi haurà una celebració en el local social del poble (cedit per l'’Ajuntament), que inclourà un dinar popular i, a les postres, es procedirà a la presentació del projecte a totes les persones assistents.

El projecte està obert "a qualsevol persona física, família o entitat sense ànim de lucre" i també "a la participació de petites empreses", amb quantitats inicials -respectivament- de 100, 250 i 500. A partir d'aquí es fa una estimació de l'energia que precisa el soci i quant ha d'invertir per cobrir les seves necessitats. L'aportació mínima equival a la necessària per generar 1.000 kWh/any d'electricitat neta i verda com a mínim. La màquina, de 2,7 megawatts, té unes aspes de 122 metres i té una vida estimada d'uns 20 anys.


2 Comentaris

A

Albert

Igualada

15 de juny 2016.15:41h

Respondre

Com a societat ens hauríem de preguntar perquè notícies com aquesta passen desapercebudes per la societat i en canvi quan mor una persona que no coneixem de res llavors tothom corra a... Llegir més interessar-se.

A

Albert

Igualada

14 de juny 2016.15:07h

Respondre

Sumant tenim molta força i podem canviar les coses.

Bona feina!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.