TORNAR
PUBLICITAT

L'estudi del RACC situa la carretera de Capellades a Martorell com la més perillosa de l'Anoia

El tram de la Panadella a Jorba, el sisè amb més accidents de camions a Catalunya

societat
Dimarts, 19 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Com en les anteriors edicions de l'Eurorap, les dades analitzades al llarg del darrer any situen la B-224 al capdamunt del rànquing de carreteres amb més perill de l'Anoia. Amb tot, cap de les carreteres anoienques té consideració de "risc alt" o "molt alt" a l'estudi.

PUBLICITAT

Els 26 quilòmetres entre Capellades i Martorell són la carretera amb més risc que passa per l'Anoia. Per segon any, l'estudi Eurorap que elabora el Reial Automòbil Club de Catalunya ha situat la B-224 com la carretera amb més perill de la comarca. Com en les altres entregues d'aquest estudi, es conclou que no hi ha cap carretera de la comarca entre les deu més perilloses de Catalunya. De fet, la B-224 és al número 48, com a via de "risc mitjà". Ara bé, en un altre apartat, l'A-2 de la Panadella a Jorba sí que figura com la sisena carretera amb més accidents de vehicles pesants.

L'anàlisi dels trams i el seu risc s'ha fet en base a tots els accidents greus i mortals que s'hi han produït els anys 2017, 2018 i 2019. Malgrat que l'Anoia va ser el 2019 la comarca amb més accidents mortals en zona interurbana -11 sinistres i 12 víctimes-, el 2020 el balanç va ser molt inferior, amb dues víctimes. Els resultats de l'Eurorap posen com a carreteres de risc "baix" la C-37 (el tram de Montbui-Manresa), la C-15 i els trams de l'A-2 fins a Jorba i de Jorba a Martorell. Amb tot, en aquests quatre trams hi ha hagut des de 2017 diversos accidents mortals.

Altres criteris

A més de la variable de la xifra d'accidents, a l'Eurorap s'hi compten la xifra de vehicles que hi passen cada dia i la longitud del tram. La B-224 té la quarta mitjana més alta d'accidents amb ferits greus i morts del top 50 de carreteres perilloses, però contrapesada per la longitud superior a altres trams -26 quilòmetres- i una intensitat mitjana diària de vehicles inferior a vies més pròximes a l'Àrea Metropolitana.

Jorba-La Panadella, una zona recorrent d'accidents de camions

Per bé que en l'anterior edició no constava entre els deu trams amb més accidents de vehicles pesants, sí que els 13 quilòmetres entre la Panadella (Montmaneu) i Jorba han figurat en altres estudis precedents com una zona de risc d'accidents entre camions. Té una intensitat mitjana diària de vehicles molt alta, 28.649, i un càlcul de 0,13 ferits greus i morts per quilòmetre. 

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.