TORNAR

La Generalitat invertirà 900.000 euros a la Conca d'Òdena en empreses i foment de l'ocupació

Entre les actuacions ”la creació d’un web i una app per afavorir la comunicació del Polígon de les Comes”

societat
Dijous, 8 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La presentació es feia aquest dimecres, amb la presència dels quatre alcaldes dels municipis afectats pel confinament perimetral: Marc Castells, d'Igualada; Noemí Trucharte, de Vilanova; 'Schummi' Juárez, de Montbui; i Maria Sayavera, d'Òdena. Les ajudes es distribuiran entre un bloc per al teixit productiu i un altre en plans d'ocupació. El pla tindrà una durada de 14 mesos, s’ha iniciat a finals de maig i finalitzarà a finals de juliol de 2022.

Els quatre municipis afectats pel confinament perimetral del març del 2020 seran els beneficiaris d'una inversió de 904.398,63 euros del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). La gestió d'aquesta ajuda es fa mitjançant una agrupació dels quatre municipis amb la ciutat d'igualada com a entitat promotora i representant davant del SOC. El paquet d'ajudes es distribuirà, segons Enric Vinaixa, secretari de Treball, "en l'Eix de l'Ocupació que té l'objectiu de potenciar la intervenció i la coordinació dels serveis públics d'ocupació de cada territori i donar respostes adequades als problemes ocupacionals de les persones en atur".

En la presentació a Igualada, Vinaixa apuntava que seran 37 plans d'ocupació "d'entre 6 i 9 mesos" (17 per Igualada, nou per Vilanova del Camí, vuit per Santa Margarida de Montbui i dos per Òdena). A banda es farà una acció d'acollida i acompanyament a la inserció laboral per 50 persones d'aquests municipis que estiguin en situació d'atur, de millora de feina o en risc d'exclusió social.

En un segon bloc hi consten les actuacions centrades en la Millora del Teixit Productiu destinades a empreses, tant pel foment a la contractació, accions d'assessorament i també per poder ajudar a les empreses del polígon de les Comes a participar dels canals digitals existents. En aquest bloc es contempla una actuació que subvencionarà 14 contactes laborals d'una durada de sis mesos, assistència tècnica per a dur a terme el projecte 'Transforma't' adreçat a vuit empreses que facin un "procés de reflexió interna potenciant la seva visió estratègica i Assistència Tècnica per impulsar la digitalització del polígon de Les Comes d'Igualada". Aquest polígon agrupa el 86,6% de les empreses instal·lades a la Conca d'Òdena. Es desenvoluparan "dues eines digitals molt necessàries per al polígon: Una App i un Web amb l'objectiu de facilitar la comunicació i la dinamització empresarial al polígon i implicar-hi els empresaris".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.