TORNAR

Igualada estrena un espai d'atenció a la dependència, a l'Espai Cívic Centre

Els serveis per a la infància i els adults es mantindran al primer pis

societat
Dilluns, 13 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Espai Cívic Centre ha estrenat un nou espai de serveis socials bàsics amb completa accessibilitat a la planta baixa de l'Espai Cívic Centre. També s'ha creat un nou telèfon directe
93 115 54 53 per atendre i gestionar diferents tràmits com són dependència, discapacitats i atenció a persones de més de 65 anys des dels serveis bàsics d'atenció social municipals.

L'atenció a la dependència a Igualada té nou espai i nova línia telefònica. Amb el nou telèfon es "facilitarà l'atenció directa d'aquest servei", explicava aquest dimecres la primera tinent de batlle Carme Riera, i descongestionarà el telèfon genèric dels serveis socials bàsics obert per la resta de serveis d'Infants i Adults. Es manté el mateix professional de referència, treballador/a social i educador/a social de serveis socials per a les persones que ja estem atenent.

Al primer pis, s'hi mantindran els equips de serveis socials d'infància i adults. El telèfon de recepció és 93 8047581. També es possible adreçar-se a serveis socials mitjançant el correu electrònic serveissocials@aj-igualada.net. En la presentació d'aquest servei, Riera també aportava dades del servei de suport al domicili, a Igualada. El 2020 es va donar suport a 1.512 persones, el que suposa 40.869 hores d'atenció, 10.095 hores més que al 2015 i significa una despesa de 735.921 euros.

Ara mateix, hi ha 1.051 aparells de teleassistència actius, l'any 2015 eren 852. D'aquests 330 són per persones de menys de 85 anys. Segons el consistori "augment del servei, que acompanya l'envelliment de la població, es fa sense copagament". En aquest sentit també se segueix amb el projecte d'arranjament de pisos per a fer-los accessibles. El tràmit de renovació i tramitació de les targetes d'aparcament per a les persones que tenen acreditada la mobilitat reduïda també es farà en el nou servei de la planta baixa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.