TORNAR

Igualada impulsa un nou pla de treball en suport del sector tèxtil

El projecte significa una subvenció de 122.475 euros per a accions d’ocupabilitat i consolidació d’’start-ups’

societat
Dissabte, 25 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada torna a desplegar cursos de formació i reciclatge de treballadors i treballadores vinculats al sector tèxtil. També es desplegarà un projecte, Futurmod, encaminat a consolidar a nous emprenedors del sector.

Illa, aquest dimecres, al costat de Jordi MarcéTreballadors i treballadores d'Igualada es beneficiaran del projecte del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que ha aprovat una subvenció de 122.475 euros per a l'execució del nou pla de treball TechACTE II: "Innovació versus Tradició". Aquest pla promou diferents accions en suport del sector tèxtil català. La tinenta d'alcalde Patricia Illa destacava dimecres que l'Ajuntament d'Igualada torna a liderar aquest nou pla de treball, en què també participen l'Ajuntament de Terrassa, Promoció Econòmica de Sabadell i l'Agència de desenvolupament del Berguedà, que són també membres de la Xarxa Europea de col·lectivitats Tèxtils, ACTE. 

Des de fa 11 anys que aquests organismes han estat col·laborant i realitzant accions conjuntes centrades en la Innovació en l'Ocupació i en la Innovació en el Teixit Productiu del sector tèxtil, unint esforços per donar respostes al reptes del sector, com per exemple, l'adaptació dels perfils professionals a les demandes de les empreses i a les febleses detectades en el sector, i l'assoliment d'un millor ajust entre persones aturades o treballadors amb necessitats de qualificació i els requeriments professionals de les empreses.

L'edició d'aquest 2020 constarà d'un curs de capacitació d'especialista en tissatge en gènere de punt, una acció directament enfocada a capacitar nous professionals en un nínxol de mercat en què hi ha detectada la necessitat, amb l'objectiu de millorar la competitivitat de les empreses del sector i oferir una sortida ocupacional a persones aturades. Illa ressalta que "la col·laboració público-privada i la concertació esdevé clau per al desenvolupament econòmic de qualsevol sector. I les accions plantejades de suport a l'activitat empresarial del sector tèxtil- moda serveixen per promoure noves vies de negoci i de recerca de finançament, potenciar la innovació, i crear dinàmiques de cooperació entre empreses del sector del tèxtil i la moda i altres actors socioeconòmics del territori, com ara les patronals, els gremis o els clústers, amb la finalitat d'incrementar la competitivitat".

Entre les altres accions, hi ha el projecte Futurmod, en què també es promou la consolidació i l'acceleració de petites start-ups del sector tèxtil moda. A través d'aquesta iniciativa es dona suport a projectes emprenedors amb la impartició de càpsules formatives, l'oferta de mentoratges, de la mà dels millors experts del territori, i l'organització de sessions de networking en què es poden establir col·laboracions estables entre emprenedors catalans (alguns d'àmbit internacional), i empreses consolidades del sector de la moda, amb la qual cosa d'ajuda a posicionar la moda catalana arreu del món.




0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.