TORNAR

Igualada se situa com la vila anoienca amb més renda familiar, en el darrer informe de l'Idescat

D’entre les comarques de Barcelona, l’Anoia és la que té menys renda

societat
Dilluns, 4 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pendents encara de saber l'abast real de l'efecte del coronavirus sobre el treball i l'economia de l'Anoia, l'Idescat ha donat a conèixer les dades de l'exercici tancat fa dos anys. La renda familiar disponible bruta anoienca va fer una pujada sensible el 2017.

L'Idescat publicava aquesta setmana les xifres de renda de les diferents comarques i viles grans d'aquell any. Un exercici que és recordat per la polèmica de si la repressió de l'1-O o els atemptats van tenir efecte sensible a l'economia. Amb tot, només el Tarragonès va tenir una disminució de renda.  La renda mitjana dels anoiencs va passar d'uns 14.900 euros l'any anterior a 15.200 el 2017. La renda mitjana dels anoiencs i anoienques va créixer a l'entorn d'un 2%. Respecte la mitjana de Catalunya, es recuperava lleugerament: la renda familiar disponible bruta (RFDB) a l'Anoia és un 88,6 de la mitjana catalana. Segons l'Idescat, Igualada se situava com la vila anoienca -de més de 5.000 habitants- amb la renda més alta: 16.100 euros.

La capital superava en aquest rànquing a Capellades, que durant cinc anys havia estat al capdavant dels municipis grans de la comarca. Al llarg del darrer exercici comptabilitzat per l'Idescat, la renda dels capelladins va caure de manera molt lleu, mentre que la dels igualadins que el 2016 era de 15.900, va pujar uns 200 euros. Per darrere d'Igualada i Capellades, en aquest ordre, hi havia Masquefa (15.400 euros), Vilanova (12.600 euros) i Montbui (11.800 euros).

L'Anoia queda per sota de totes les comarques de la demarcació pel que fa a renda familiar. La segona menys afavorida és el Bages, però aquesta és a sis punts del promig del Principat. Amb tot, les dades de 2017 indiquen que la recuperació després de la recessió de 2008 a 2014 era constant a l'Anoia, amb creixements constants des de 2013. D'aquell any al que aborda l'estudi, la RFDB va créixer en 1.200 euros.

 


1 Comentaris

N

Nuria

Igualada

4 de maig 2020.13:54h

Respondre

Sembla que es enfoteu dels igualadins amb tots els ertes que estem patin, dos mesos sense cobrar, i tota la gent que estem a l atur, seran dades de fa any de la picor, però Dieu realment com està... Llegir més la gent ara, per respecte a tots els que ens hem quedat sense feina treieu notícies coerents, i respectables, el dia que tanquin aquest diari a veure si direu mateix

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.