TORNAR

Des de la implantació del porta a porta el 2018 la recollida selectiva a Capellades ha passat del 36% al 85,2%

L’ajuntament ha recuperat la figura de l’agent cívic per fer el seguiment del sistema de recollida porta a porta al municipi: fins ara s’han obert 135 expedients sancionadors

societat
Dijous, 17 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Capellades ha donat a conèixer les dades comparatives de recollida selectiva al municipi: el 2018, abans de la implantació del sistema de recollida porta a porta, el percentatge de matèria selectiva era del 36%. Aquest percentatge, segons el govern capelladí, s'ha invertit amb el nou sistema i ha passat al 85,27% de recollida selectiva, amb només un 14,73% de resta de residus. La mitjana de la recollida selectiva a Catalunya l'any 2020 era del 45,91%, segons dades de l'Agència Catalana de Residus.

Enguany, després d'un parèntesi per les restriccions de la pandèmia, l'Ajuntament de Capellades ha recuperat la figura de l'agent cívic que té cura de fer el seguiment damunt el terreny de les persones que no compleixen amb les normes per fer correctament la recollida selectiva porta a porta. Des de l'inici de la posada en marxa del nou sistema, s'han obert 135 expedients sancionadors a Capellades, 88 a les persones que abandonen els seus residus a la via pública, i 47 a les qui no treuen mai les seves deixalles.

El batlle de Capellades, Salvador Vives, remarca que "aquest 2022 s'ha recuperat la figura de l'agent cívic per continuar millorant en aquest sistema de recollida. Des de l'ajuntament volem continuar incentivant la màxima participació en la recollida del Porta a Porta, actualment a Capellades la participació és del 93% de la població i volem continuar millorant. Recordar que els agents cívics obriran expedients sancionadors a les persones que continuïn abocant els seus residus a la via pública".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.