//Plugins sense CDN ?>
Els investigadors de la UdL a Igualada continuen elaborant i processant components que s'adiuen a les necessitats del sector adober i del procés d'adob. En aquesta ocasió, amb residus de les olives.
A partir d'un residu provinent de l'extracció de l'oli d'oliva, que s'anomena remòlta, el grup de recerca A3 Leather Innovation Center ha creat un nou sistema d'adob ecològic per a les pells. Segons els investigadors del Campus Igualada-UdL la remòlta "conté tanins que permeten adobar la pell de manera natural, reduint l'ús de productes químics en les
formulacions".
El grup A3 Leather Innovation Center, del Campus Universitari Igualada-UdL s'ha especialitzat en la cadena de producció de la pell. El projecte, de nom OLIPO, facilitarà l'elaboració d'articles fets amb eco-pell, cuir més sostenible i lliure de contaminants com el crom. Aquesta investigació no només fa més sostenible la indústria de la pell sinó que, a més, contribueix a treure profit un residu de la indústria de l'extracció de l'oli. La directora de l'A3 Leather Innovation Center, la investigadora Anna Bacardit, explica que l'aprofitament de la remòlta "permet obtenir pell ecològica de primera qualitat, alhora que revalora un residu problemàtic de la indústria de l'extracció de l'oli d'oliva".
De tots els elements que s'aporten per fer oli, només el 20% suposa el producte final espremut i el 80% restant és la remòlta, és a dir, les restes de pellofa, pinyols i altres residus de la matèria primera. Així, el projecte –finançat en la convocatòria ERA-Net MANUNET 2019 d'ACCIÓ (MNET 19/ ENER-3655)– proposa noves estratègies en el marc de
l'economia circular, establint sinergies entre les dues indústries. Ja fa anys que el sector adober busca ser més sostenible i respectuós amb el medi ambient, una demanda creixent de les marques de moda que fan articles de cuir, i és per això que l'A3 Leather Innovation Center impulsa investigacions en la línia del reciclatge, la reducció dels productes químics o l'estalvi d'aigua i energia.
Marisol
Igualada
18 de març 2021.12:51h
Em sembla una molt bona notícia ! millorar el futur de les noves generacions sempre és interessant, i ens convé llegir bones notícies. Felicitats !