TORNAR

La Mancomunitat reprèn el procés participatiu del Pla Director, en la segona fase

Es faran dues sessions telemàtiques, els dies 17 i 24 de setembre

societat
Divendres, 4 setembre 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El procés participatiu del Pla director urbanístic d'activitat econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO) entra ara en la seva segona fase. Durant la primera fase, conclosa el 31 d'agost, es va fer més d'un centenar de propostes.

A partir del 17 de setembre s'obriran les sessions telemàtiques de la FASE II del procés participatiu del Pla Director. Hi haurà dues sessions -la segona el 24 del mateix mes- on a més d'informar i explicar la proposta inicial del PDUAECO i les competències d'un PDU, també seran l'espai on obrir a debat les propostes que va presentar Territori a través del PDU el passat mes de juny. Amb aquests dos tallers, es culmina la fase inicial d'un procés participatiu impulsat voluntàriament per la Mancomunitat i la Generalitat. Un procés que a través de les sessions de debat amb experts, els tallers i la resta d'accions del procés participatiu, assoleix l'objectiu de recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d'enriquir el Pla Director.

La primera fase del procés es va encetar el juny. Els veïns i veïnes de la Conca d'Òdena varen poder consultar en detall tota la informació, propostes i el document que entrarà a debat en la FASE II. A més, la FASE I del procés participatiu, que va concloure el passat 31 d'agost, va permetre recollir un total de 104 propostes noves dels veïns i veïnes. Des de la Direcció General de Participació de la Generalitat de Catalunya, qui vehicula i lidera el procés participatiu, ha assegurat que es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i s'informarà de quines de les aportacions s'hauran incorporat al PDUAECO.

El Pla Director Urbanístic d'activitat ha de definir un model econòmic per generar noves oportunitats pel territori, atraient noves inversions i empreses que crearan ocupació de qualitat, alhora que reactivarà els sectors ja existents, sempre des de l'equilibri territorial, combinant comerç, serveis, sector primari i sector industrial. Les inscripcions per participar en alguna de les sessions de la FASE II, es podran sol·licitar del 4 de setembre fins al 13 de setembre, a través del portal web participa.gencat.cat. Per afavorir la dinàmica dels tallers, les places d'inscripció estaran limitades a 30 persones per taller, sigui a títol individual o a través d'una de les entitats.


5 Comentaris

j

josep

òdena

7 de setembre 2020.11:22h

Respondre

Participació mentidera. Decepció amb els alcaldes que són qui haurien de portar el debat als seus municipis i estan desapareguts, amagats a darrera aquest procés de participació pantomima que... Llegir més només pretén blanquejar i no saber què vol la gent.

M

Marià

Igualada

7 de setembre 2020.08:48h

Respondre

El problema real es q els polítics s’atribueixen q parlen en nom de tots els ciudatants, quant en realitat moltes vegades ni els seus propis votants estat d’acord.
Poligons: he perdut el temps... Llegir més en verificar l’aforament dels actuals polígons i la ocupació es de un 30% aproximadament, remarcant q alguns estan completament buits i algunes naus existents en venda o per llogar.
No tindrem un problema del 3%?

M

Maria

Òdena

6 de setembre 2020.10:46h

Respondre

Preguntes:
Participació ciutadana limitada a 30 persones tot i fer-se no presencial?
Es discuteix de possibles models econòmics o d’on podem fer polígons més grans?
On són els estudis... Llegir més econòmics que serveixen de base per saber que necessitem i com escollim el model econòmic que ens ha de fer avançar?
Es fa més propaganda per qualsevol concert que la que s’ha fet per la participació ciutadana per una ordenació territorial que ens afectada per a molts anys. Això diu molt de la veritable voluntaritat d’aquesta participació.
No ho veig clar.

J

Joan p.

Igualada

5 de setembre 2020.13:38h

Respondre

Un altre detall que es salten mencionar es que tres quarts de les 100 propostes recollides son en contra del macropoligon.

J

Joan p.

Igualada

5 de setembre 2020.10:37h

Respondre

Que les notes de premsa de la Mancomunitat encara segueixin amb l’eufemisme de ”definir un model econòmic” per a no dir ”construir un altre macro-pologon fantasma” ja es ridicul.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.