TORNAR
PUBLICITAT

Montmaneu remprèn la creació del catàleg florístic de la zona

S'estudiran els aspectes d'arborització i vegetació del municipi

societat
Dimarts, 17 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el marc de l’estudi de la flora de Montmaneu, que duen a terme les seccions d’Educació Mediambiental i de Ciències Naturals del CECI, s’ha reiniciat, amb l’arribada del bon temps, el reconeixement i la recol·lecció de plantes del territori.
PUBLICITAT

El terme de Montmaneu és un lloc especialment interessant per constituir el límit entre la vegetació mediterrània i la submediterrània, per la seva alçada i orientació, a més de ser una zona poc estudiada des del punt de vista botànic.

Per aquest motiu es realitza l'activitat: recol·lecció de plantes del territori. Amb aquesta iniciativa, que ja es va iniciar l'any passat, es vol assolir 4 objectius principals: obtenir el catàleg florístic del terme municipal de Montmaneu, realitzar la cartografia florística de la zona, construïr un herbari comú, i un de virtual o digital.

A Montmaneu existeixen zones amb predomini dels conreus, altres amb predomini del bosc de pinassa i roure de fulla petita i altres zones mixtes on es barregen els conreus, les brolles i les clapes de bosc. Aquest fet dóna lloc a una notable diversitat florística.

Per estudiar totes aquestes zones, es segueixen els principis fonamentals d’aquest tipus de treballs, com és la divisió de l’àrea d’estudi en quadrants, la caracterització geobotànica, la recol·lecció d’exemplars, la seva determinació i la confecció dels herbaris.

Durant els primers mesos de treball i malgrat la parada hivernal, s’han reconegut ja un nombre significatiu d’espècies no catalogades en les bases de dades de biodiversitat de Catalunya.

Des de la secció d’Educació Mediambiental i de Ciències Naturals del CECI es convida a tothom a participar activament en aquest projecte.

PUBLICITAT

1 Comentaris

R

Rita Armejach Carreras

Igualada

18 d'abril 2012.17:50h

Respondre

Ànim als impulsors del projecte. Segur que hi haurà interessats en col.laborar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.