TORNAR
PUBLICITAT

El nou centre d'educació especial d'APINAS, amb l'Aula Integral de Suport, s'inaugura dissabte

La torre de Cal Salinas acollirà aquest nou equipament amb capacitat per a 24 persones

societat
Dimecres, 26 juny 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'edifici de Cal Salinas, a l'Avinguda Gaudí d'Igualada, s'ha sotmès a una rehabilitació integral el darrer any. En l'acte inaugural del nou equipament hi seran el batlle d'Igualada i president de la Diputació, Marc Castells, i el president d'APINAS, Enric Fillat. 

Aquest dissabte 29, a les 12, tindrà lloc la presentació de la nova cara de l'edifici de Cal Salinas. L'immoble s'ha reformat per convertir-se en un centre d'educació especial. La intervenció s'ha pogut realitzar gràcies a la cessió d'ús dels espais de la Torre de Cal Salinas per part de la Fundació Hospital Comarcal d'Igualada, i l'empresa municipal PIMHA a l'entitat APINAS, i al finançament obtingut amb les subvencions de la Diputació de Barcelona, per valor de 400.000 euros, l'aportació de 21 municipis anoiencs -uns 200.000 euros- i els fons propis d'APINAS constituïts per les aportacions de socis i col·laboradors, amb uns altres 200.000 euros.

Cal Salinas, a punt per a una nova etapaLes obres es van engegar el juny de 2018. Al llarg d'aquest any s'ha procedit a fer una rehabilitació integral de l'edifici, amb la reposició de totes les instal·lacions i dels espais del seu entorn, seguint el projecte redactat per l'arquitecte Jaume Riba i Samarra que també ha dirigit aquesta intervenció. Aquest edifici emblemàtic de Cal Salinas està destinat a l'ampliació dels espais de l'Escola Àuria, per tal d'ubicar-hi el nou servei: "Aula Integral de Suport", amb una capacitat màxima de 24 alumnes amb necessitats de suport educatiu derivades dels trastorns de conducta.

L'espai s'ha distribuït en quatre aules/unitats, dues sales d'atenció individualitzada, un office menjador, una sala polivalent i espais per infermeria i sales de reunions. L'edifici també acollirà espais de gestió tècnica i administrativa i un habitatge per un màxim de vuit residents en règim de llar-residència.
Resten pendents els equipaments de mobiliari que s'aportaran en el moment d'iniciar les activitats dels diferents serveis que estan previstos ubicar en aquest edifici.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.