TORNAR

La ‘nova’ Festa del Raïm de Masquefa supera les expectatives

Es van vendre al voltant de 6.000 tiquets de degustacions

societat
Dijous, 19 setembre 2013. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La renovada Festa del Raïm de Masquefa va recollir una excel·lent collita. I és que les novetats que els organitzadors –l’Ajuntament i l’Alzinar- van introduir aquest any van superar fins i tot les previsions més optimistes. Especialment la primera Fira de tastets de vins, caves i menjar típic, que va donar un nou impuls a la celebració amb què Masquefa viatja al passat per recordar les seves arrels pageses, lligades al camp i la vinya.

Festa del Raïm a Masquefa

Ja des del mateix moment en què la va inaugurar Xavier Bassa i Valls, millor sommelier de Catalunya al certamen Nas d’Or 2012, i al llarg de tot el dissabte, la fira va convertir el carrer Escoles en un bullici de gent. Tothom volia delectar el seu paladar amb els exquisits tastets que els van oferir catorze cellers, bodegues, restaurants, forns, pastisseries i xarcuteries locals. Bona mostra de la gran acollida que va tenir en són les més de 1.000 copes gravades amb el logotip de la festa i els gairebé 6.000 tiquets de degustacions que es van vendre al preu d’un euro. Però més enllà de la satisfacció per les ventes, els establiments van brindar també per la promoció que va suposar per als seus negocis.

En la fira hi van prendre part Can Bonastre Wine Resort, A Taberna Galega, Castell d’Age, el Celler Finca Parera, el Celler de l’Avi Quicu, els forns de pa i pastisseria Camilo i Mora, Joan Raventós-Rosell Heretat Vall Ventós, Pa Mora tradició fornera des de 1884, els restaurants Can Bonastre, Cal Cuiner, Can Vidal-Ramos, Vins Almirall i la xarcuteria Marvi.

Un festival per al paladar

La veritat és que era impossible resistir-se a la temptació de picar. Per un preu que oscil·lava entre 1 i 3 euros, es van poder provar plats de gran originalitat i altres carregats de tradició, ja que incorporaven llegums i arengada, aliments que antigament es menjaven en l’època de la verema .

L’elecció no era fàcil: esqueixada de pop, gambes i sardinetes, musclos al cava, peus de porc amb cargols, mongetes de ganxet amb arengades, rissoto de bolets, pollastre amb raïm, pa de most amb raïm, panses, nous, mel i canyella, coques d’espinacs i brie, botifarres, bulls, ensaïmades de xapata o biscuits amb marc de cava, entre molts altres, posaven a prova l’estomac del més valent. I per remullar-ho, res millor que els vins i caves d’una àmplia gamma de Denominacions d’Origen que van oferir les bodegues. Els visitants van guardar-se també un budell buit per als articles dels artesans que van instal·lar-se a la plaça de l’Estació, on es van poder trobar embotits, bolets, formatges, vins i llaminadures.

Innovació i tradició

A més de promocionar el comerç local, la Festa del Raïm va incorporar també altres novetats per fer-la més fidel encara a la tradició. Una d’elles va ser la recreació d’una vinya a la plaça de l’Estació. Els ceps, els sarments i les portadores van despertar la curiositat dels visitants, també atrets per l’habilitat d’un artesà que ensenyava a elaborar bótes de fusta i per l’espectacular fassina que hi va instal·lar el Punt Taronja per fer una demostració d’elaboració d’aiguardents i destil·lats. Els més petits van gaudir amb una caravana de ruquets que va fer viatges gratuïts al llarg de tota la jornada, i amb l’espectacle de globoflèxia del Raconet Artístic. A més, Ràdio Masquefa va amenitzar el dia amb una programació especial en directe.

La tradició va tenir el seu punt àlgid amb l’espectacular cercavila de carros i cavalls d’Antoni Malet, que va tornar a recórrer el casc urbà per transportar el raïm, com es feia antigament, des de la Rojo fins a la plaça de l’Estació. Un cop allà, una multitud d’infants es va enfilar a la trepitjadora per convertir-lo en most.

Mentrestant, un concurs de tast de vins a l’Alzinar posava a prova l’olfacte i el gust dels participants. Ja al vespre, a la piscina, un sopar de carmanyola i el tercer Festival de Blues, amb els concerts de Wax & Boogie i Bang, van tancar la intensa jornada.

La Festa del Raïm va posar el punt final l’endemà, diumenge, amb la representació de l’obra ‘La venganza de Don Mendo’. El grup de teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera va reunir més de 200 persones a la Polivalent.

Els organitzadors agraeixen la col·laboració de tots els qui van fer possible la festa: la Diputació de Barcelona, l’ADF, Protecció Civil, Can Massana, Carros i cavalls d’Antoni Malet, el Raconet Artístic, Explotacions Agrícoles Junyent, el grup de teatre El Coverol, Punt Taronja, el sommelier Xavier Bassa, Ràdio Masquefa, Mapamundi Produccions, Management i el personal de l’Ajuntament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.