TORNAR

Les obres de millora del carrer Mestre Giralt de Calaf s'allargaran fins a final de mes

També es refà part del projecte per col·locar arbrat a petició dels veïns

societat
Diumenge, 2 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els operaris no conclouran els treballs fins el 29 de febrer, ja que han trobat elements com antigues instal·lacions que no complien la normativa. També les darreres setmanes "s'han inclòs millores sobre el projecte original".

Els treballs de manteniment del carrer Mestre Giralt de Calaf s'allargaran encara tot aquest mes. Els operaris seguiran amb l'actuació al paviment i al clavegueram durant les setmanes que vénen ja que, a més de les circumstàncies meteorològiques que han endarrerit l'obra, també "hi han causes imprevistes no imputables a l'empresa contractista" que han fet que els treballs de l'obra no s'hagin pogut desenvolupar amb els rendiments normalment exigibles, segons l'Ajuntament.

Les obres, en marxa des de fa unes setmanesUn d'aquests factors és l'existència de la instal·lació de l'escomesa elèctrica de l'Escola Alta Segarra (feta durant la reforma de l'any 2009) que incomplia la normativa (passant per dins la claveguera). Per resoldre aquest incompliment "ha calgut esperar la intervenció de la companyia Endesa per tal de desplaçar-la". Un cop ja iniciats els treballs s'han introduït canvis de millora en el projecte original, com introduir dues orelles en el pas de vianants elevat de l'Escola de Música, per tal de millorar-ne la seguretat. Una actuació que ha comportat l'augment d'embornals per a la recollida de l'aigua i la formació d'una rigola de formigó per facilitar el desguàs de l'aigua.

També a petició dels veïns es col·locaran arbres en el costat del carrer on hi ha els diversos equipaments municipals. Com que no estaven previstos dins del projecte, es preveu col·locar-los en uns escocells de forma circular en la zona d'aparcament, per alternar aparcaments i arbrat. Finalment, també s'ha reduït l'amplada de la vorera en l'orella de vianants de la cantonada del carrer de Francesc Casajoana amb el carrer del Mestre Manel Giralt, per tal d'adequar-la a l'amplada de la zona d'aparcaments tot i que tampoc no s'havia previst al projecte inicial. El fet que la vorera, en aquest punt, sobresortís de la zona d'aparcaments comportava un problema de seguretat pels vehicles que circulaven en el sentit descendent del carrer de Francesc Casajoana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.