TORNAR
PUBLICITAT

Òdena activa el seu nou Pla de Joventut

Un dels trets principals és reforçar la cohesió entre els joves dels diferents nuclis

societat
Dissabte, 11 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Òdena començarà a implementar els propers mesos els punts que figuren al seu Pla Local de Joventut. Entre les novetats, la creació d'un Consell de Joves al municipi.

PUBLICITAT

El Pla Local de Joventut d'Òdena, eina que recull les principals polítiques i accions en matèria de joventut impulsades per l'Ajuntament, s'ha conclós. El document fixa les accions que es desenvoluparan en el període d'anys que va del 2017-2020. S'ha fet en base a la diagnosi elaborada mitjançant el suport tècnic de la Diputació i amb la col·laboració dels joves dels tres nuclis del municipi, amb qui es van fer diverses trobades amb l'objectiu de recollir les seves inquietuds i necessitats.

Una de les sessions participatives per fer el Pla LocalPer això, es va crear un grup motor on estaven representades les diferents associacions i moviments juvenils del municipi (Konkatrons, joves de les masies, pubillatge, espai jove del nucli, de l'Espelt i del Pla de la Masia, entre altres) i professionals en la matèria de joventut (metgessa d'Òdena, coordinadora IES Pere Vives, tècnic d'esport, de cultura, de joventut d'Òdena, directora del centre avancem...). Així, les iniciatives i projectes que recull el pla estan ordenats en tres eixos. El primer eix recull els programes de cohesió social i vertebració del territori, el segon eix recull els programes de participació i el tercer eix aglutina tots els programes d'educació.

En relació a l'eix de cohesió social i vertebració del territori es va acordar desenvolupar el programa del Parc de Nadal, la Setmana de la Joventut i la Batucada amb accions com oferir transport entre els diferents nuclis en les festes, potenciar activitats i esdeveniments on participin els joves dels diversos nuclis i oferir als joves una activitat engrescadora i de cohesió. En matèria de participació, hi ha dos programes fixats el de suport a iniciatives amb accions com fomentar la creació d'entitats joves i recolzar i formar als joves per capacitar-los a l'hora d'auto-organitzar-se. L'altre progama novedós serà la creació d'un Consell de Joves, un espai de representació i debat per a joves que permeti involucrar als joves en l'organització d'activitats i esdeveniments municipals.

Finalment, sobre l'educació, es planteja la consolidació dels espais joves dels diferents nuclis. També crear una beca per als estudiants universitaris o cicles de grau superior, una acció que ja s'ha convocat.  Aquest pla és el quart que s'elabora des de la regidoria de joventut amb la participació dels joves dels municipi, tècnics municipals i altres professionals voluntaris del municipi. La regidora de Joventut, Vanessa Massons, explicava que "la prioritat a l'hora d'elaborar el pla ha estat la de fomentar la participació dels joves, posar a la seva disposició serveis d'informació i assessorament sobre qüestions com estudis, treball, salut, habitatges... oferir-los activitats culturals i lúdiques i espais per a desenvolupar-les, donar suport a grups i associacions juvenils i ajudar en la igualtat d'oportunitats atorgant beques".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.