TORNAR

La PAH Anoia pressiona perquè s'acceleri el reallotjament d'una família en risc de desnonament

El jutge ha prorrogat el desnonament, però en el seu escrit especifica que ”no hi haurà més prórrogues”

societat
Dissabte, 16 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dijous se suspenia, a la tarda, el desnonament d'una família de sis membres a Igualada. El jutge considerava que l'existència "de fills menors de molt curta edat" justifica l'ajornament, però passa la responsabilitat a les administracions sobre el cas: "és la segona i darrera prórroga".

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Anoia demana que la Mesa d'Emergència dels serveis socials doni resposta a una família d'Igualada que es troba en risc de desnonament les properes setmanes. Es tracta d'una unitat familiar de sis persones, amb dos adults i dos fills menors de tres mesos. Aquesta família "no ha pogut seguir pagant el lloguer per l'empitjorament de la seva situació econòmica". La PAH assenyala que s'ha sol·licitat un habitatge social a la mesa d’emergència de la Generalitat, però "no han rebut encara cap resposta".

Una mobilització de la PAH l'any passat, davant els jutjats d'IgualadaDes de la PAH s'apunta que "és vergonyós: la mesa d’emergència només accepta sol·licituds quan es disposa de data de desnonament, i el tràmit és tan lent que la resposta acostuma a arribar quan el llançament ja s'ha produït". En opinió del col·lectiu, "la causa d'aquesta lentitud és l'infima quantitat d'habitatges públics de lloguer disponibles, i la falta de voluntat política per mobilitzar els centenars de milers de pisos buits que les entitats financeres tenen".

Tot i que es celebra que en aquest cas se suspengués el desnonament, durant un mes, es mostra preocupació per si al llarg d'aquest període hi haurà la resposta que espera aquesta família. El jutge ha assenyalat en l'escrit que "és la darrera prórroga" que hi haurà en aquest cas. La PAH remarca que la Llei 24/2015 torna a ser vigent, i estableix en el seus articles 5 i 7 que "és responsabilitat de l'administració proporcionar un reallotjament abans de permetre cap desnonament". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.