TORNAR
PUBLICITAT

El periodista Rafel Nadal aposta per un procés d'independència ràpid

Conferència 'De la dependència a la independència'

societat
Dimarts, 2 octubre 2012. 20:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El periodista i escriptor Rafel Nadal va ser dilluns a Igualada per conduir una conferència col·loqui sobre tot el que està passant i estem vivint al nostre país. L’acte portava per títol ‘De la dependència a la independència’, fent referència a l’evolució política de Nadal, ex-federalista i ara independentista convençut.

El periodista Rafel Nadal, en un moment de la conferència

La sala de socis de l'Ateneu plena per escoltar a Rafel Nadal

En una sala de socis de l’Ateneu plena de gent, el periodista i escriptor Rafel Nadal va conduir la conferència col·loqui ‘De la dependència a la independència’, una xerrada sobre el moment que viu Catalunya, sobretot després de l’Onze de setembre.

L’ex director de El Periódico (2006-2010) va manifestar clarament i només començar, que es considera un ex-federalista i ara és independentista convençut. Rafel Nadal argumenta que el seu sentiment d’independència ‘obeeix a unes ganes de llibertat’ i segons ell, fa uns anys hauria votat a favor de la federació o la confederació, però ‘ara sóc molt escèptic i crec que no ens queda un altre camí que intentar una aventura en solitari’.

Parla d’un camí en solitari per que ‘no veig ningú a l'altra banda, a Espanya, que vulgui parlar de tu a tu’. Davant d’aquest buit ‘no ens queda altre remei que gestionar nosaltres mateixos el nostre futur’.

Situació actual

Nadal va explicar que hem entrat en aquest procés de manera molt ràpida, sobretot després de la multitudinària manifestació de l’Onze de Setembre, i que ‘ens ha agafat a tots molt per sorpresa’. Segons el periodista, ara ‘entrem en una fase que no sé a on ens portarà’, i que ara més que mai és necessari posar a sobre la taula ‘totes les dificultats a què ens enfrontem, per poder superar-les millor’. Sobretot pels empresaris, que ‘és possible que puguin patir algun que altre boicot’.

Com ha de ser el procés?

Rafel Nadal és partidari d’un procés d’independència ràpid, de menys de 4 anys, per que ‘un procés lent ens podria enverinar i podríem viure situacions lamentables’. Ara bé, com a partidari de la llibertat de Catalunya i el dret a decidir, el ponent té clar que el primer que s’ha de fer és preguntar a la població.

Per Nadal, votar si es vol o no la independència és bàsic, però adverteix que ‘els partits han d’estar preparats per assumir el resultat, tant si és favorable com no’. Si guanya el SÍ, ‘exigeixo als partits, i al PSC també, que treballi per tirar el projecte del país endavant’, i si surt el NO, ‘també exigeixo als partits més d’esquerra que ajudin a treballar per tenir cabuda d’una manera o altre a dins d’Espanya’.

El periodista i escriptor apunta que si guanya el vot en contra ‘no tornarem a viure la situació actual’, però que si guanya el vot favorable ‘llavors és quan hem de demostrar la força de Catalunya davant de tothom’. Afirma que s’haurà de dialogar amb tothom, tant amb Madrid com amb Europa, i escoltar atentament a les crítiques, ‘sense deixar d’expressar les nostres conviccions’.

L’acte es va acabar amb la intervenció del públic assistent qui va fer diverses preguntes al ponent.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.