TORNAR

La Plataforma Feminista veu "sexisme" en les fotos difoses del Vòlei Sorra

Consideren que s’utilitza el cos de les dones com a ganxo

societat
Dijous, 13 juliol 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El col·lectiu feminista ha protestat per algunes de les imatges que s'han difós als mitjans de comunicació com a promoció i prèvia de les competicions del Vòlei Sorra. Contraposen les imatges d'aquesta competició amb d'altres promocionals.

Les fotografies promocionals del Vòlei Sorra que es van facilitar als mitjans de comunicació han desembocat en una polèmica sobre el sexisme en una de les instantànies, que consideren que era un "ham". Aquesta fotografia ha estat publicada a alguns mitjans i ha rebut crítiques de diverses persones i de la pròpia Plataforma Feminista a la seva pàgina de facebook. Afirmen que "són fotos que ens incomoden" i que "ens indignen per la utilització del cos de les dones".

Una de les mobilitzacions de la Plataforma, aquest 2017, davant l'Ajuntament d'IgualadaLa Plataforma Feminista parla de "fotos desafortunades per falta de reflexió" o de ganxos promocionals "que normalitzen el sexisme".  Apunten que "l'organització del 25è campionat de Vòlei Sorra s'hauria de preguntar si la foto que han enviat als mitjans de comunicació sobre la valoració d'aquest esdeveniment esportiu és o no la foto que millor serveix per mostrar la motivació i la pràctica dels 322 equips de nois i noies que hi han participat" i contraposen la foto de la polèmica a la que es va enviar per part de l'Handbol Sorra que representa "l'habilitat, l'esforç i la tècnica".


7 Comentaris

E

Elia

Igualada

14 de juliol 2017.10:30h

Respondre

Em dol molt llegir coses... Les feministes tal, les feministes, qual.... Això no es tracta de feminisme, sinó d’exposar un fet que té connotacions molt arrelades al gènere. Tots sabem com es... Llegir més juga a vòlei platja, però cal una foto dels culs de les noies en primer pla? Aquesta és la millor imatge que defineix un esport que participa tantes persones? Fets com aquest calen dins la societat i sorgeixen els estereotips de gènere, darrere d’aquesta foto hi ha un rerefons clar sobre la relació que hi ha entre el vòlei sorra i les dones, si no sou capaços, de veure-ho, és que encara queda molta feina per fer.

J

Jordi

17 de juliol 2017.17:01h

Doncs espero que el següent punt a la llista de coses per fer no sigui fer tapar-se a les noies que hi juguen..
comencem per prohibir-ne l’apologia, després prohibim-ho en públic,... Llegir més després en privat... i ja sabem com acaba, oi?

M

Marta

Igualada

13 de juliol 2017.17:34h

Respondre

I si no es posen fotos on hi surtin dones les feministes es queixaran perquè no hi surten dones....

p

paco

igualada

13 de juliol 2017.18:32h

Trobo que si no saps de que parles, millor no fer comentaris. Informa’t una mica i descobreix el feminisme, millor que ho facis tu sola i no deixis que t’ho expliqui un home poc informat també.... Llegir més No tots els homes són masclistes. El que em sap més greu es que hi hagi dones masclistes, mal informades i amb eines a les mans per escampar aquestes idees.

J

Jordi Igualada

Igualada

13 de juliol 2017.17:25h

Respondre

Que volieu? Una foto amb faldilles o pantalons? Heu jugat mai a Vòlei? Per favor senyores i senyoretes, una mica de sentit comú, que després reclamem la llibertat d’expressió als mitjans de... Llegir més comunicació.

A

Anna

Igualada

13 de juliol 2017.14:21h

Respondre

I tant que s’ho han de fer mirar, massa poques, massa feina per fer, massa gent per reeducar. I i tant que ens preocupem per la imatge de la Dona, per la imatge que es dona ala mitjants de... Llegir més comunicació on aquesta imatge casi sempre és un reclam amb una connotació sexista. Ja n.hi ha prou d’utilitzar el cos de la Dona com a reclam.

j

josep

igualada

13 de juliol 2017.12:23h

Respondre

Francament, penso que les plataformes feministes s’ho haurien de fer mirar, a veure si de tant procurar per la imatge de la dona enlloc d’anar endavant anirem endarrera...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.