TORNAR

Salut destina 180 llits de l’Hospital General de Catalunya per a pacients de la Conca d’Òdena

Amb l’objectiu de “disminuir la pressió assistencial que pateix l’Hospital d’Igualada”, segons han informat Josep Maria Soto, portaveu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Anna Forcada, gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya C

societat
Dissabte, 21 març 2020. 20:37. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Departament de Salut de la Generalitat destinarà un total de 180 llits de l’Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, per a pacients de la Conca d’Òdena. Davant “la singularitat que estem vivint en aquesta zona”, com ha explicat el doctor Josep Maria Soto, cap de l’àmbit de serveis especialitzats i extraordinaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) aquesta mesura servirà per “disminuir la pressió assistencial que pateix l’Hospital d’Igualada” i oferir més capacitat sanitària per als pacients de la Conca d’Òdena.

Josep Maria Soto ha fet un agraïment per la professionalitat i gran motivació i treball que estan fent els professionals de l’àmbit de la salut aquests dies arreu del país i molt especialment a la Conca d’Òdena,”uns professionals que ho estan donant tot”.

Salut ha informat que, des de fa 2 dies, s’ha començat a derivar pacients de l’Hospital d’Igualada cap a l’Hospital General de Catalunya. El 19 de març se’n van traslladar 15; el dia 20 se’n van traslladar 11 i aquest dissabte, 10 més.

Soto, que també és metge anestesiòleg de l’Hospital d’Igualada, ha remarcat que està previst anar derivant més pacients en els dies vinents.

Josep Maria Soto, durant la compareixença

A més d’alleugerir la càrrega de l’Hospital d’Igualada, Soto ha explicat que aquesta mesura servirà “com a baló d’oxigen” i permetrà “guanyar temps per anar incorporant personal sanitari que actualment està aïllat als seus domicilis per intentar a arribar, en la mesura que sigui possible, a una certa normalitat”.

Soto també ha anunicat la incorporació de 24 professionals a l’Hospital d’Igualada, contractats “com a mesura excepcional”. S’incorporen al centre hospitalari, 11 infermeres, 7 auxiliars d'infermeria i 5 metges, per “intentar mitigar aquesta pressió assistencial que té l’Hospital d’Igualada”.

Reordenació i optimització dels Centres d’Atenció Primària

Anna Forcada, metgessa de família i gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, ha anunciat les mesures que s’han pres per reordenar i optimitzar els Centres d’Atenció Primària de la Conca d’Òdena per garantir “que la població sigui ben atesa”.

Forcada ha anunciat la creació d'un nou recurs d'assistència a la ciutadania, una Àrea Sanitària de Suport, obert 24 hores, que s'ubica en una carpa instal·lada a l'exterior del CAP Anoia, coordinat conjuntament entre els professionals d'atenció primària de l'ICS, del Sistema d'Emergències Mèdiques i de l'Hospital d'Igualada. "Aquest dispositiu consta de l'atenció que es fa en aquests moments al CAP Anoia, on hi ha un servei de radiologia, que s'ha ampliat a 24 hores, i l'àrea d'assistència sanitària, que està al peu del carrer, per donar resposta a les persones que tenen dubtes, que tenen patologies que són de baixa complexitat", ha detallat Forcada, que ha remarcat que "amb aquest nou dispositiu serem molt més resolutius i orientar els pacients al lloc on puguin resoldre els casos d'una manera molt més eficaç".

Anna Forcada, en un moment de la roda de premsa telemàtica

El CAP de Vilanova del Camí s’ha dotat per atendre aquelles consultes de pediatria i llevadores, d’atenció sexual i reproductiva i també d’odontologia. El CAP de Montbui romandrà tancat.

Aquesta mesura respon a la voluntat de separar les consultes en funció de la tipologia per tal de reforçar l’eficiència i l’atenció.

Forcada ha manifestat que “el personal de l’atenció primària també està col·laborant en aquesta epidèmia, estan treballant moltíssim, s’estan esforçant, s’estan reorientant, s’estan formant i estan assolint un grau de resolució molt alt per atendre totes aquelles patologies que des de l’atenció primària podem resoldre”, remarcant que “l’atenció primària cada vegada pot ser més resolutiva i pot ajudar a descongestionar els hospitals d’aguts i atendre d’una forma eficaç, propera i resolutiva la població”.

La gerent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central també ha explicat que s’ha reforçat l’atenció a les residències de gent gran, l’atenció als domicilis i l’atenció presencial i telefònica.

Aquesta reordenació dels CAP s’ha treballat conjuntament des de l’Institut Català de la Salut, el Consorci Sanitari de l’Anoia i el SEM.

 

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.