TORNAR
PUBLICITAT

La síndica de greuges d'Igualada es forma a Reus

Assisteix a Reus a les Jornades de Formació del Fòrum de Síndics i Defensors Locals

societat
Dimarts, 19 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Reus ha acollit les VIII Jornades de Formació del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, que també va comptar amb la presència del síndic de Vitòria. Hi ha assistit representants de nombrosos municipis del país, com la síndica d’Igualada, Rosa Sánchez.

Jornades de Formació del Fòrum de Síndics i Defensors Locals

Les jornades s’han celebrat sota el títol de Seguretat, convivència i drets amb la intenció d'analitzar les interrelacions d'aquests tres conceptes que són alhora necessitats evidents per a la nostra societat. Cal destacar que la convocatòria i organització ha estat treballada molt temps abans de l'aparició de les darreres noticies i qüestionaments apareguts respecte les actuacions policials.

Les conferències inicials han anat a càrrec del professor Miguel Casino Rubio, expert en ordenances de convivència ciutadana, professor titular de Dret Administratiu de la Universitat Carles III de Madrid i lletrat del Tribunal Constitucional, amb la ponència Las discutibles nuevas ordenanzas de convivencia ciudadana: un nuevo pulso entre seguridad y libertad. Seguidament, el professor Manuel Ballbé i Mallol, expert en seguretat i catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona ha fet la seva intervenció sobre Seguretat Ciutadana: el nou concepte de seguretat i policia. En la sessió de la tarda ha intervingut el professor Eduard Sagarra Trias, Doctor en Dret, Professor titular de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, qui ha presentat una ponència amb el títol de Europa, ciutadania i drets.

En la jornada del dijous, els continguts s’han concentrat al voltant de la taula rodona Drets i autoritat. Com a membres de la taula rodona, es va comptar amb la presència d’Evelio Vázquez, Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Lluis Isern, Cap de l’Àrea de Continguts de Formació Policial de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Ramón Llorente, Defensor de la Ciutadania de Girona, Ricard Pagès, Cap de la Guàrdia Urbana de Reus, i Santiago Vidal, jutge magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Més informació al web www.forumsd.cat


1 Comentaris

R

Roger

Igualada

20 de novembre 2013.11:10h

Respondre

Trobo vergonyós que es donin informacions d’aquest tipus. Saben el munt de persones que pel treball que fan -que fem, perquè jo també hi estic en aquest col·lectiu- ens hem d’anar formant... Llegir més periòdicament i en cap moment hem estat motiu d’informació? És més, algunes vegades la mateixa premsa no n’ha volgut donar notícia. I, en canvi, perquè una senyora que no té una formació adequada per a exercir el càrrec que se li va assignar a dit participa en un curset, cal donar-ne senyals com si fos una notícia molt rellevant per a la ciutat? De fet, és el seu deure i la seva obligació no només fer aquesta petita formació, sinó que hauria d’estar-hi constantment gairebé cada dia, ja que la seva tasca és de molta responsabilitat. Cosa que no compleix i, en canvi, això no és notícia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.