TORNAR

La UEA demana "flexibilitzar" les limitacions del transport de mercaderies pel confinament

Insten també a ”habilitar zones neutrals per a la càrrega i descàrrega” de mercaderies

societat
Dissabte, 14 març 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Divendres molt intens a la seu de la Unió Empresarial de l'Anoia, on membres de la direcció es van reunir amb la consellera Àngels Chacón en el primer dia de confinament als quatre municipis de la Conca. La UEA insta a la Generalitat "a flexibilitzar les limitacions del transport de mercaderies".

La patronal anoienca emetia aquest divendres a darrera hora un comunicat "una vegada coneguda la posició del Govern de la Generalitat del confinament de tota Catalunya" pel coronavirus. La Unió Empresarial insta que el Govern "aclareixi la situació en la que queden no només aquests quatre municipis -Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí- confinats de la Conca d'Òdena dins la nova situació de confinament de tot el país, sinó la resta de la comarca. Necessitem concreció al respecte, sobre què han de fer les empreses i els treballadors i treballadores dels municipis".

El divendres va ser "una jornada d'excepcionalitat i totalment inèdita a la Conca d'Òdena". L'equip de la UEA, conjuntament amb els Ajuntaments d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí i la conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, van recollir totes les problemàtiques, consultes, dubtes i peticions que ha tingut el món empresarial anoienc davant aquesta casuística. Les limitacions de moviment i entrega de mercaderies, transport i el moviment de treballadors i treballadores, així com la incertesa laboral per impediments d'accés als llocs de feina han estat les principals problemàtiques de les empreses".

Es va fer arribar, "amb el suport de la conselleria i els consistoris", es va fer arribar al Govern de la Generalitat una petició formal per flexibilitzar les limitacions de transport de mercaderies -dins i fora de la zona confinada- habilitant zones neutrals per càrrega i descàrrega de mercaderies. Des de l'entitat empresarial "volem conèixer quina serà la solució al respecte davant aquesta nova situació". També "des de l'entitat demanem que des de l'administració s'articulin un conjunt de mesures laborals i de seguretat social que donin seguretat jurídica a les empreses, treballadors i treballadores, i que s'habiliti i s'executi un fons d'ajuda extraordinària per a cobrir-les".

Apunten que "és un moment per valorar mesures que facilitin les condicions econòmiques adverses en les que es poden veure les empreses; valorar ajornar raonablement el pagament d'alguns impostos, anul·lar taxes o tributs en cas que no es pugui desenvolupar l'activitat de forma normal, així com establir línies de crèdit o altres contingències".

 


1 Comentaris

J

JOAN MARTI CARBONELL

IGUALADA

15 de març 2020.10:13h

Respondre

Es necessari establir una zona de recepció i enviament de mercaderies amb general a les entrades d’Igualada per no aturar l’activitat económica tant de la comarca com d la resta.

Aixo ja es... Llegir més tenia que tenir preparat abans del confinament.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.