TORNAR

UGT denuncia el cas d'un igualadí que ha perdut la feina per no poder sortir de la zona confinada

L’empresa, que presenta un ERTO, té seus a Santa Oliva, Granollers, Abrera, Madrid i Múrcia

societat
Dimecres, 1 abril 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un veí d'Igualada ha vist rescindit el seu contracte d'obra i servei de l'empresa Applus+IDIADA, segons denuncia la UGT a l'ACN, per no poder sortir de la zona confinada. Aquesta empresa té una participació del 20% de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT

La Ronda Sud, en un dels primers dies dels controlsEl sindicat exposa un cas en el que "l'empresa Applus+IDIADA, amb centres a Santa Oliva, Granollers, Abrera, Madrid i Múrcia, ha rescindit el contracte d'obra i servei d'un treballador d'Igualada". Aquest no podia desplaçar-se al seu lloc de feina, ja que es troba dins la zona confinada de la Conca d'Òdena, des de la nit del dia 12. El passat 25 de març, "l'empresa va presentar un ERTO que afecta tota la plantilla, de 1.500 treballadors, però el període de negociació ha acabat aquest dimarts sense cap acord".

Fonts sindicals es mostren en contra de la durada del període de suspensió i de les condicions plantejades, motiu pel qual no s'ha acceptat l'ERTO. Per això, el sindicat reclama la seva retirada i la millora de les condicions per als treballadors de menor salari. Applus+ IDIADA A.T és una empresa ue ofereix a la indústria automobilística serveis de disseny, enginyeria, assaig i homologació de vehicles. El 80% és propietat d'Applus+ i el 20% de la Generalitat de Catalunya i gestiona amb un contracte exclusiu un centre tecnològic de 331 hectàrees, propietat de la Generalitat de Catalunya, al Polígon Industrial de l'Albonar a Santa Oliva (Tarragona).

La direcció de l'empresa no va acceptar la proposta de la comissió negociadora pel que fa al complement de les pagues extraordinàries ni la proposta de generar les vacances durant aquest període de suspensió. Tampoc no s'ha arribat a cap acord pel que fa les condicions econòmiques mínimes per a grups professionals de salari més baix, mentre que la direcció de l'empresa i els càrrecs de 'management' es garanteix una aprotació de fins al 75% del seu salari real.

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.