TORNAR
PUBLICITAT

Vallbona lluita contra la vespa asiàtica amb trampes

L’any passat questa espècie invasora es va propagar a al municipi

societat
Divendres, 2 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'any passat, la vespa velutina, coneguda popularment com a vespa asiàtica, va establir una gran quantitat de nius dins el terme de Vallbona d'Anoia. Enguany amb l'objectiu de controlar la propagació d'aquesta espècie invasora, l'ajuntament vallbonenc ha decidit instal·lar una sèrie de trampes.

PUBLICITAT

"És un dels mètodes més eficaços de control", assenyalen des de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia, on ja fa uns mesos es van començar a detectar exemplars de l'insecte. L'objectiu del trampeig és el "de capturar principalment les reines per tal d'evitar que puguin formar nous nius", han afegit.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un container que venia de la Xina. Posteriorment es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius. S’estima que la velocitat d’expansió ha estat de 100 km/any.

Els adults s’alimenten de líquids dolços (nèctar i mel) i també de fruita madura. Les larves s’alimenten d’abelles i d’altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius.

La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Aprofita les valls fluvials i evita les poblacions pures de coníferes.

No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.