TORNAR

'Les verdures cultivades tradicionalment conserven més els gustos'

Supermas patrocina el 'Cistell de la comarca'

societat
Dimarts, 14 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Actualment podem trobar fruites i verdures tot l’any sense tenir en compte la temporada però cada vegada s’estén més la tendència de consumir productes de proximitat, cultivats a prop de lloc de consum i que respecten les temporades naturals. Així ho fa Xavier Puiggròs, un pagès de Rubió que cultiva els seus productes: ‘de la manera tradicional, com s’ha fet sempre’

Xavier Puiggròs, de ‘Ca la Pepa’ de Rubió ha optat per seguir amb un cultiu tradicional sense ús de productes químics i apostant pel cultiu orgànic. Actualment en les seves terres hi ha bledes, espinacs, cols, alls tendres, raves... productes de la temporada que es poden cultivar en els hivernacles de Rubió: ‘a l’aire lliure, les collites no sobreviuen a les baixes temperatures que es registren a l’Alta Anoia’.

Tot i que les verdures cultivades sense additius químics no tenen tan bon aspecte ni són tan atractives a la vista, Xavier Puiggròs assegura que guarden molt més els gustos: ‘No passen per càmeres ni fan tants km per arribar al consumidor final’.

Xavier Puiggròs és un dels proveïdors de verdures de Supermas, d’on en compren bledes, espinacs, col, coliflor, raves, alls, carbassa, julivert, bròquil i enciam. Un dels altres proveïdors és Cal Callo de Maians que ven tomacó, cebes Figueres, col, patates, bròquil i enciam als supermercats supermas


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.