TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova del Camí s'adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Amb el lema ”Combina i mou-te” se celebrarà del 16 al 22 de setembre

societat
Dilluns, 13 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Del 16 al 22 de setembre se celebra, arreu de Catalunya i en el marc d'un projecte europeu, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa a la qual s'ha adherit el municipi de Vilanova del Camí. Amb aquesta adhesió, l'ajuntament de vilanoví es compromet a implamentar, com a mínim, una mesura permanent que contribueixi a canviar l’ús del vehicle privat, per un mitjà de transport veritablement respectuós amb el medi ambient. El tema central de la campanya d'enguany és “Combina i mou-te”.

Aquest compromis s'haurà de traduir, per exemple, en la millora d’alguna infraestructura o d’accessibilitat. També suposa realitzar alguna activitat de promoció sobre la mobilitat sostenible. En aquest sentit, segons informen des de l'ajuntament vilanoví, s’apunta la possibilitat de fer una caminada saludable i difusió informativa a les xarxes socials.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La idea és també visualitzar els canvis que es poden fer en l’ús de l’espai públic per millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes i mitjans de transport segons el desplaçament.

Un dels objectius principals de la Setmana és estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

També es vol sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat, tant per la contaminació atmosfèrica com pel sedentarisme.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.