TORNAR

Vint-i-cinc municipis de l'Anoia, en alerta per sequera

societat
Dijous, 27 octubre 2022. 14:06. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha revisat la situació de la sequera a les conques internes i ha declarat l'alerta hidrològica a l'aqüífer de Fluvià Muga, que s'afegeix a les 8 àrees que encara estan en situació d'alerta: la capçalera del Ter, el Llobregat Mitjà, l'Anoia Gaià, l'Empordà, la Serralada Transversal, Banyoles, Prades Llaberia i l'aqüífer de Carme Capellades.

Amb la declaració d'alerta a l'aqüífer del Fluvià Muga, que abasteix a un total de 22 municipis de l'Alt Empordà ja seran nou els àmbits de les conques internes que estan en situació d'alerta, juntament amb les unitats del Carme Capellades, la capçalera del Ter, el Llobregat Mitjà, l'Anoia Gaià, l'Empordà, Banyoles, la Serralada Transversal i Prades-Llaberia.

Un cop l'aqüífer del Fluvià Muga entri en l'escenari d'alerta, hi haurà a les conques internes de Catalunya un total de 301 municipis que es troben en situació d'alerta per sequera, el que representa una població propera als 700.000 habitants (prop del 10% de la població de Catalunya). D'aquests, 37 estaran en alerta pel baix volum dels aqüífers (15 del Carme Capellades i 22 del Fluvià Muga) i els 264 restants per la baixa pluviometria i perquè garanteixen les seves demandes a partir de pous propis, captacions superficials o basses.

A l'Anoia, vint-i-cinc municipis es troben en fase d'alerta. Onze pertanyen a l'àmbit Anoia-Gaià: Argençola, Bellprat, Calaf, Castellolí, Copons, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Veciana i els Prats de Rei. I la resta, catorze, pertanyen a l'àmbit de l'Aqüífer Carme-Capellades: Cabrera d'Anoia, Capellades, Carme, Jorba, la Llacuna, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Vallbona d'Anoia, Vilanova del Camí, Igualada, Òdena i Orpí.

Mesures en situació d'alerta

Les mesures que s'han d'aplicar en situació d'alerta per sequera impliquen una sèrie de limitacions en alguns usos, com la reducció d'aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l'ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d'altres. També es defineix una xifra per al consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.